autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gem de portocale

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
3 kg portocale, zahar, (cantitatea de zahar va fi egala cu cantitatea de portocale dupa ce le-am curatat de coaja)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala portocalele (sa nu fie cele cu coaja cerata, tratata), se inteapa cu dintii unei furculite din loc in loc dupa care le puneti intr-un vas incapയr acoperite de apa pe un timp de 12 h (de seara pana dimineata, sau invers). Se usuca putin de apa.
Alegeti trei mai frumoase si sanatoase si cu instrumentul acela de curatat cartofii, scoateti coaja cat mai subtire (fara partea alba) si lasati-o la o parte.
Se curata acum toate portocalele (inclusiv cele trei la care le-am luat deja un strat) cum se zice pe viu, fara sa ramana nici o pielita alba (faceti operatia asta deasupra unui castron ca altfel inundati cu sucul). Eu pielita interna dintre un clin si altul am lasat-o.
Taiem portocalele cubulete, eliminam samburii (eu in gradina am o varietate fara samburi) si cantarim ceea ce a ramas! Puneti pe foc intr-o cratita larga (cu cat e mai larga reduceti timpul de preparare avind o suprafata mai mare de evaporare a lichidului) si adaugati acceasi cantitate de zahar.
Se fierbe marmelada pana cand ajunge la densitatea dorita (cam doua, trei ore circa). Eu incerc cu o picatura de sirop intr-un pahar cu apa. Nu trebuie sa se imprastie. Intre timp cojile de la cele trei portocale se taie fideluta se pun intr-o craticioara cu in deget de apa si se fierb la foc moderat 3-4 minute.
Cand marmelada s-a legatat adaugati cojile de portocala (fara apa, daca nu s-a evaporat) si mai amestecati timp de cateva minute! Se pune la borcan ca orice alta marmelada!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu gem ,portocale si kiwi

Tort cu gem ,portocale si kiwi

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Clatite de post si  gem de portocale.

Clatite de post si gem de portocale.

Punem laptele de soya in cana mixerului,adaugam 10 linguri cu faina ,zaharul si prafuletul de sare.Mixam

17 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg portocale
  • zahar
  • (cantitatea de zahar va fi egala cu cantitatea de portocale dupa ce le-am curatat de coaja)

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Turta cu rom si dovleac