autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

GEM DE PRUNE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
4 kg prune, 2 kg zahar, 3 plicuri vanilie, 4 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(se stie ca la gel fix 2x1 se foloseste doar 1/2 kg zahar la 1 kg fructe).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Prunele se curata de codite si samburi si se spala. Se taie in 2 sau 4 bucati. Am pus fructele intro oala, am adaugat gel fix si zahar asa cum au indicat instructiunile de pe plic. am respectat timpul de fierbere. Am turnat gemul in borcane cu capac filetat. Borcanele, le pun la dunst uscat o zi sau doua, apoi le asez in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Fursecuri fragede cu gem de prune

Fursecuri fragede cu gem de prune

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea.

26 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Rulada cu mere si gem de prune

Rulada cu mere si gem de prune

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul . Facem

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Cred ca este delicios,dar imi place sa gatesc cat se poate de natural,fara astfel de adaosuri...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Doamna Varodi, familia a acceptat gustul, reteta a trecut testul familiei si de cativa ani incoace fac gemul dupa aceasta reteta. Incercati, poate o sa va placa, e adevarat ca se face mult mai repede decat dupa reteta clasica. Carmen, multumesc pt aprecieri.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Super-delicios,ce mai faceam si eu toamna pentru baietii mei mereu,acum sunt mari,vor alte specialitati.Felicitari Lenuta,draga esti in pas cu tehnologia,bravo tie ca folosesti gel fix de la Dr OTker si eu le folosesc,toate ceea ce apartine de Dr Otker sunt bune.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Din ce stiu eu folosirea gel fix reduce timpul de firbere al fructelor,nu am incercat niciodata.Eu fac magiunul clasic,fara consrevant sau altceva.E adevarat dureaza mai mult,dar este natural.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 kg prune
  • 2 kg zahar
  • 3 plicuri vanilie
  • 4 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(se stie ca la gel fix 2x1 se foloseste doar 1/2 kg zahar la 1 kg fructe).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este delicios,dar imi place sa gatesc cat se poate de natural,fara astfel de adaosuri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti picanti cu sfecla rosie in saramura