autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

GEM DE PRUNE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
4 kg prune, 2 kg zahar, 3 plicuri vanilie, 4 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(se stie ca la gel fix 2x1 se foloseste doar 1/2 kg zahar la 1 kg fructe).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Prunele se curata de codite si samburi si se spala. Se taie in 2 sau 4 bucati. Am pus fructele intro oala, am adaugat gel fix si zahar asa cum au indicat instructiunile de pe plic. am respectat timpul de fierbere. Am turnat gemul in borcane cu capac filetat. Borcanele, le pun la dunst uscat o zi sau doua, apoi le asez in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de prune cu miez de nuca

Gem de prune cu miez de nuca

Prunele spalate, curatate de samburi, le punem in vas impreuna cu zaharul pe foc amestecand continuu

8 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu gem de prune

Prajitura cu gem de prune

Blanda, discreta, muncitoare. O aud si acum recitandu-mi pe de rost poezii intregi de Eminescu, din

25 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Cred ca este delicios,dar imi place sa gatesc cat se poate de natural,fara astfel de adaosuri...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Doamna Varodi, familia a acceptat gustul, reteta a trecut testul familiei si de cativa ani incoace fac gemul dupa aceasta reteta. Incercati, poate o sa va placa, e adevarat ca se face mult mai repede decat dupa reteta clasica. Carmen, multumesc pt aprecieri.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Super-delicios,ce mai faceam si eu toamna pentru baietii mei mereu,acum sunt mari,vor alte specialitati.Felicitari Lenuta,draga esti in pas cu tehnologia,bravo tie ca folosesti gel fix de la Dr OTker si eu le folosesc,toate ceea ce apartine de Dr Otker sunt bune.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Din ce stiu eu folosirea gel fix reduce timpul de firbere al fructelor,nu am incercat niciodata.Eu fac magiunul clasic,fara consrevant sau altceva.E adevarat dureaza mai mult,dar este natural.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 kg prune
  • 2 kg zahar
  • 3 plicuri vanilie
  • 4 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(se stie ca la gel fix 2x1 se foloseste doar 1/2 kg zahar la 1 kg fructe).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este delicios,dar imi place sa gatesc cat se poate de natural,fara astfel de adaosuri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosarii taiati - Muratura