autor:

flori de piatra

» » Conserve si muraturi

GEM DE PRUNE

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Ingrediente
4-5 kg de prune, 1 kg de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se spala bine prunele, se scot samburii. Se adauga zaharul si se lasa cca 1 ora apoi se pune la fiert la foc potrivit. Dac prunele nu sunt suficient de zemoase se adauga un pahar de apa si se continua fierberea. Se indeparteaza spuma si se amesteca continuu pentru evitarea prinderii de fundul cratitei.
Pentru a stii cand este gata se procedeaza astfel:
se pune putin gem pe o farfuriuta, se lasa putin sa se raceasca si de imparte in doua cu o lingurita. Daca cele doua parti nu se mai unesc sau se unesc greu atunci este gata.
Se pune fierbinte in borcane si se invelesc in paturi pana se racesc. Cine doreste poate sa puna borcanele in cuptorul deja incins pana se formeaza o crusta.
Se poate adauga in timpul fierberii samburi de nuca, scortisoara sau vanilie, zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
GEM DE PRUNE ALBE

GEM DE PRUNE ALBE

Timpul cel mai mult se iroseste cu spalatul fructelor si al borcanelor. Borcanele spalate se sterilizeaza

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de prune aromat cu scortisoara

Gem de prune aromat cu scortisoara

1. Pune prunele si batonul de scortisoara intr-o cratita mare, pe foc, impreuna cu 150 ml apa si

6 voturi    6 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

  • 6 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Mereu fac si eu dulceata de prune, o bunatate!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    si eu le las intregi fructele ,adaug si nuci este gemul meu preferat!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Arata f. bine. Anul acesta doar din prune albe, foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      E foarte buna. Eu fac dupa aceeasi reteta, dar dau prunele pe root.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Arata tare bine si sunt sigura ca este si gustos.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 4-5 kg de prune
  • 1 kg de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

17 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mereu fac si eu dulceata de prune, o bunatate!

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia si gogosari