autor:

flori de piatra

» » Conserve si muraturi

GEM DE PRUNE

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Ingrediente
4-5 kg de prune, 1 kg de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se spala bine prunele, se scot samburii. Se adauga zaharul si se lasa cca 1 ora apoi se pune la fiert la foc potrivit. Dac prunele nu sunt suficient de zemoase se adauga un pahar de apa si se continua fierberea. Se indeparteaza spuma si se amesteca continuu pentru evitarea prinderii de fundul cratitei.
Pentru a stii cand este gata se procedeaza astfel:
se pune putin gem pe o farfuriuta, se lasa putin sa se raceasca si de imparte in doua cu o lingurita. Daca cele doua parti nu se mai unesc sau se unesc greu atunci este gata.
Se pune fierbinte in borcane si se invelesc in paturi pana se racesc. Cine doreste poate sa puna borcanele in cuptorul deja incins pana se formeaza o crusta.
Se poate adauga in timpul fierberii samburi de nuca, scortisoara sau vanilie, zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
GEM DE PRUNE

GEM DE PRUNE

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe,intregi sau taiate,curatate de coaja sau nu.

34 voturi    23 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi
Cozonac floare, cu nuca si gem de prune

Cozonac floare, cu nuca si gem de prune

Punem ingredientele in cuva masinii(de paine), exact in ordinea enumerate la aluat. Setam programul

13 voturi    15 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Mereu fac si eu dulceata de prune, o bunatate!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    si eu le las intregi fructele ,adaug si nuci este gemul meu preferat!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Arata f. bine. Anul acesta doar din prune albe, foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      E foarte buna. Eu fac dupa aceeasi reteta, dar dau prunele pe root.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Arata tare bine si sunt sigura ca este si gustos.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 4-5 kg de prune
  • 1 kg de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mereu fac si eu dulceata de prune, o bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Muraturi asortate