Se spala bine prunele, se scot samburii. Se adauga zaharul si se lasa cca 1 ora apoi se pune la fiert la foc potrivit. Dac prunele nu sunt suficient de zemoase se adauga un pahar de apa si se continua fierberea. Se indeparteaza spuma si se amesteca continuu pentru evitarea prinderii de fundul cratitei.
Pentru a stii cand este gata se procedeaza astfel:
se pune putin gem pe o farfuriuta, se lasa putin sa se raceasca si de imparte in doua cu o lingurita. Daca cele doua parti nu se mai unesc sau se unesc greu atunci este gata.
Se pune fierbinte in borcane si se invelesc in paturi pana se racesc. Cine doreste poate sa puna borcanele in cuptorul deja incins pana se formeaza o crusta.
Se poate adauga in timpul fierberii samburi de nuca, scortisoara sau vanilie, zeama de lamaie.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii