autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

GEM DE PRUNE ALBE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
5 kg de prune albe, 2,5 kg zahar, 3 plicuri vanilie, 5 plicuri gelfix(2x1)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Timpul cel mai mult se iroseste cu spalatul fructelor si al borcanelor. Borcanele spalate se sterilizeaza in cuptorul aragazului. Se spala prunele, se scot samburii. Asezam prunele intro oala si procedam conform instructiunilor de pe plicul de gelfix. Odata cu adaugarea zaharului, se adauga si zaharul vanilat. Turnam gemul in borcane cu filet, le capsam cu capace metalice si pastram borcanele la dunst uscat(intre paturi) pana a doua sau a treia zi(pana se racesc borcanele), apoi se aseaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE PRUNE ALBE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei umpluti cu varza si morcov in otet

Ardei umpluti cu varza si morcov in otet

Ardeii ii cureti de cotoare, varza o tai fideluta, iar morcovii ii dai pe razatoare. Freci varza

29 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei bulgaresti la borcan

Ardei bulgaresti la borcan

Spalam bine ardeii sub jet de apa, apoi ii vom taia in bucati de un cm, ca sa ocupe mai putin loc

4 voturi    3 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Idem ca la compot.

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 19 octombrie 2009

    Gemul de prune e nelipsit la noi in fiecare an indiferent ca e din prune albe sau rosii.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    O bunatate...Anul acesta doar am pus la congelator prune albe,gem am facut doar din prune rosii...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 kg de prune albe
  • 2,5 kg zahar
  • 3 plicuri vanilie
  • 5 plicuri gelfix(2x1)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Idem ca la compot.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
LEGUME PENTRU IARNA