autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

GEM DE PRUNE ALBE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
5 kg de prune albe, 2,5 kg zahar, 3 plicuri vanilie, 5 plicuri gelfix(2x1)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Timpul cel mai mult se iroseste cu spalatul fructelor si al borcanelor. Borcanele spalate se sterilizeaza in cuptorul aragazului. Se spala prunele, se scot samburii. Asezam prunele intro oala si procedam conform instructiunilor de pe plicul de gelfix. Odata cu adaugarea zaharului, se adauga si zaharul vanilat. Turnam gemul in borcane cu filet, le capsam cu capace metalice si pastram borcanele la dunst uscat(intre paturi) pana a doua sau a treia zi(pana se racesc borcanele), apoi se aseaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE PRUNE ALBE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Cum să păstrăm verdeaţa proaspătă la frigider?

Cum să păstrăm verdeaţa proaspătă la frigider?

Când veniţi de la piaţă, le triaţi, le curăţăţi, le rupeti codiţele. Le puteti păstra

3 voturi    3 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Gogosari umpluti cu struguri

Gogosari umpluti cu struguri

Gogosarii curatati de cotoare si seminte si spalati, sunt lasati sa se scurga. Boabele de struguri

1 vot    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Idem ca la compot.

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 19 octombrie 2009

    Gemul de prune e nelipsit la noi in fiecare an indiferent ca e din prune albe sau rosii.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    O bunatate...Anul acesta doar am pus la congelator prune albe,gem am facut doar din prune rosii...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 kg de prune albe
  • 2,5 kg zahar
  • 3 plicuri vanilie
  • 5 plicuri gelfix(2x1)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Idem ca la compot.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
dulceata de visine