autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Sucuri si compoturi de fructe

Gem de prune aromat cu scortisoara

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
•900 gr prune, injumatatite si curatate de samburi, •900 gr zahar, •1 baton de scrtisoara, •1 lingurita unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1. Pune prunele si batonul de scortisoara intr-o cratita mare, pe foc, impreuna cu 150 ml apa si lasa-le sa dea intr-un clocot.
2. Da focul mai mic si lasa prunele sa fiarba usor 30-40 minute, pana se inmoaie.
3. Adauga zaharul, amesteca usor si gateste pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat.Mareste focul si lasa fructele sa fiarba rapid 10 minute,amestecand usor pentru a nu zdrobi fructele.
4. Ia cratita de pe foc, inlatura spuma formata la suprafata, apoi adauga untul si amesteca, pentru a dizolva orice spuma ramasa.Lasa gemul sa stea 15 minute, toarna-l in borcane sterilizate, apoi inchide borcanele.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune aromat cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Compot de rubarba

Compot de rubarba

Se curata cozile de rubarba. Se taie cubulete si se pun la fiert in 2 litri de apa. Se lasa sa dea

8 voturi    10 comentarii
25 min
Sucuri si compoturi de fructe
Dulceata de mure si fructe negre

Dulceata de mure si fructe negre

Important: - Murele sau afinele se trec printr-un jet de apă rece (fructele de soc se desprind

2 voturi    0 comentarii
50 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    O aroma deosebita confera scortisoara gemului! Mie imi place dulceata mai tare.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Chiar azi am facut o portie buna de gem de prune cu scortisoara si cuisoare.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Din prune albe anul acesta, foarte gustoase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      foarte bun, eu mai pun vanilie pt aroma pe langa scortisoara. Anul acesta am facut doar din prune albe, a iesit foarte bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Imi place foarte mult gemul de prune...Anul trecut am facut cateva borcane cu aroma de scortisoara,dar eu indepartez batonul de scortisoara cand este gata gemul...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • •900 gr prune
  • injumatatite si curatate de samburi
  • •900 gr zahar
  • •1 baton de scrtisoara
  • •1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O aroma deosebita confera scortisoara gemului! Mie imi place dulceata mai tare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni