Ingrediente
•900 gr prune, injumatatite si curatate de samburi, •900 gr zahar, •1 baton de scrtisoara, •1 lingurita unt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
2. Da focul mai mic si lasa prunele sa fiarba usor 30-40 minute, pana se inmoaie.
3. Adauga zaharul, amesteca usor si gateste pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat.Mareste focul si lasa fructele sa fiarba rapid 10 minute,amestecand usor pentru a nu zdrobi fructele.
4. Ia cratita de pe foc, inlatura spuma formata la suprafata, apoi adauga untul si amesteca, pentru a dizolva orice spuma ramasa.Lasa gemul sa stea 15 minute, toarna-l in borcane sterilizate, apoi inchide borcanele.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009
Din prune albe anul acesta, foarte gustoase!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009
foarte bun, eu mai pun vanilie pt aroma pe langa scortisoara. Anul acesta am facut doar din prune albe, a iesit foarte bun.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2009
Imi place foarte mult gemul de prune...Anul trecut am facut cateva borcane cu aroma de scortisoara,dar eu indepartez batonul de scortisoara cand este gata gemul...