autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Gem de prune cu kiwi

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2006

Ingrediente
(pentru 4 borcane de 2,5 dl.):600gr. prune mari sau rindglote, 2kiwi(300gr.), 2dl. suc de pere, 500gr. zahar, 1 pachet Gelfix

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Prunele spalate si carora li s-au scos samburii, se taie in 4 si se amesteca cu zaharul.Fructele kiwi se spala , se curata de coaja si se taie cubulete. Se cantaresc 200gr. de kiwi.Intr-o cratita mare (in care numai gemuri fierbem) se pun prunele si 200gr. kiwi. Se fierb , amestecand mereu, se adauga sucul de pere si se continua fierberea circa 5 minute. Se adauga Gelfixul si se mai fierbe gemul inca 5 min.Se pune gemul fierbinte in borcane, se inchid ermetic , se intorc cu gura in jos timp de 5min. si se aseaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu kiwi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ulei aromat pentru salatele de iarna

Ulei aromat pentru salatele de iarna

In uleiul de masline se introduc crengute de busuioc verde, apoi se etanseizeaza si se depoziteaza

0 voturi    0 comentarii
10 min
Conserve si muraturi
Masline negre conservate in saramura si ulei de masline

Masline negre conservate in saramura si ulei de masline

Maslinele negre se spala, se scurg si apoi se cresteaza cu un cutit fiecare maslina in 2-3 locuri. Se

10 voturi    7 comentarii
120h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 18 august 2009

    Pacat ca esti alergica la kiwi, dau o savoare si un gust deosebit gemului.Dar, daca sotul tau nu are probleme de sensibilitate la kiwi, merita sa incerci pentru el.Spor la treaba!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Foarte interesanta reteta si in mod sigur este delicioasa.Cu parere de rau eu si fiica mea suntem alergice la kiwi si nu-l putem consuma,dar poate o sa-i pregatesc sotului 1-2 borcane...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 borcane de 2,5 dl.):600gr. prune mari sau rindglote
  • 2kiwi(300gr.)
  • 2dl. suc de pere
  • 500gr. zahar
  • 1 pachet Gelfix

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Pacat ca esti alergica la kiwi, dau o savoare si un gust deosebit gemului.Dar, daca sotul tau nu are probleme de sensibilitate la kiwi, merita sa incerci pentru el.Spor la treaba!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de fructe de padure Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Compot de cirese