GEM DE PRUNE CU ROM SI NUCA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg. prune,
  • 1,2kg.zahar,
  • 1 baton de vanilie,
  • 2 cuisoare,
  • 1 bucata de scortisoara de 5 cm.,
  • 5ml. rom,
  • 50g.samburi de nuca;

Mod de preparare

Prunele fara samburi se pun la fiert pentru 30 minute cu zaharul, scortisoara, vanilia si cuisoarele. Daca este necesar, se ia spuma ,din cand in cand. Se adauga romul si nucile taiate bucati mai mari. Se lasa sa clocoteasca 5 minute, apoi se pune gemul in borcane, se inchid ermetic si se acopera cu servete de bucatarie pana se raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise