autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

GEM DE PRUNE CU ROM SI NUCA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2008

Ingrediente
2 kg. prune,, 1,2kg.zahar,, 1 baton de vanilie,, 2 cuisoare,, 1 bucata de scortisoara de 5 cm.,, 5ml. rom,, 50g.samburi de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Prunele fara samburi se pun la fiert pentru 30 minute cu zaharul, scortisoara, vanilia si cuisoarele. Daca este necesar, se ia spuma ,din cand in cand. Se adauga romul si nucile taiate bucati mai mari. Se lasa sa clocoteasca 5 minute, apoi se pune gemul in borcane, se inchid ermetic si se acopera cu servete de bucatarie pana se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE PRUNE CU ROM SI NUCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de caise

Gem de caise

1. Se spala caisele si se lasa la scurs. Se curata apoi de samburi. Pentru a iesi o pasta cat mai

37 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei kapia copti umpluti cu ciuperci de padure

Ardei kapia copti umpluti cu ciuperci de padure

Ardeii se coc pe tabla sau pe flacara si se pun intr-un vas acoperit sa se abureasca,pentru a putea

5 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 kg. prune,
  • 1,2kg.zahar,
  • 1 baton de vanilie,
  • 2 cuisoare,
  • 1 bucata de scortisoara de 5 cm.,
  • 5ml. rom,
  • 50g.samburi de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet