autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

gem de prune

Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2008

Ingrediente
5 kg prune fara samburi,1,5 kg zahar,vanilie,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

prunele curatate se anesteca cu zaharul si vanilia si se lasa la fiert pana capata consistenta unei peltele,apoi se toarna in borcane incalzite in prealabil si se leaga cu celofan.
Daca ti-a placut reteta noastra "gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu gem de prune si nuca

Prajitura cu gem de prune si nuca

Este o prajitura foarte populara aici, cred ca prima data am facut-o acum 32 de ani.Reteta este de

25 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Gem de prune aromat cu scortisoara

Gem de prune aromat cu scortisoara

1. Pune prunele si batonul de scortisoara intr-o cratita mare, pe foc, impreuna cu 150 ml apa si

6 voturi    6 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 5 kg prune fara samburi,1,5 kg zahar,vanilie,

Raporteaza reteta

Retete
de mariana bota
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu migdale si portocale