autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

gem de prune

Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2008

Ingrediente
5 kg prune fara samburi,1,5 kg zahar,vanilie,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

prunele curatate se anesteca cu zaharul si vanilia si se lasa la fiert pana capata consistenta unei peltele,apoi se toarna in borcane incalzite in prealabil si se leaga cu celofan.
Daca ti-a placut reteta noastra "gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta impletita cu gem de prune si nuci

Placinta impletita cu gem de prune si nuci

Aluat: Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gem de prune aromat cu scortisoara

Gem de prune aromat cu scortisoara

1. Pune prunele si batonul de scortisoara intr-o cratita mare, pe foc, impreuna cu 150 ml apa si

6 voturi    6 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 5 kg prune fara samburi,1,5 kg zahar,vanilie,

Raporteaza reteta

Retete
de mariana bota
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Micile vrajitoare Micile vrajitoare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane Clatite cu ciocolata si banane

Punem toate ingredientele intr-un bol si le batem cu telul, adăugând faina treptat pana devine o smantana subtire. Luam cu polonicul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Desert racoros din iaurt
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide