autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

gem de prune

Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2008

Ingrediente
5 kg prune fara samburi,1,5 kg zahar,vanilie,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

prunele curatate se anesteca cu zaharul si vanilia si se lasa la fiert pana capata consistenta unei peltele,apoi se toarna in borcane incalzite in prealabil si se leaga cu celofan.
Daca ti-a placut reteta noastra "gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu gem si prune uscate

Tarta cu gem si prune uscate

Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra, pana ce amestecul devine cremos.

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de prune aromat cu scortisoara

Gem de prune aromat cu scortisoara

1. Pune prunele si batonul de scortisoara intr-o cratita mare, pe foc, impreuna cu 150 ml apa si

6 voturi    6 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 5 kg prune fara samburi,1,5 kg zahar,vanilie,

Raporteaza reteta

Retete
de mariana bota
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu nuci si fructe