autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

gem de prune

Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2008

Ingrediente
5 kg prune fara samburi,1,5 kg zahar,vanilie,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

prunele curatate se anesteca cu zaharul si vanilia si se lasa la fiert pana capata consistenta unei peltele,apoi se toarna in borcane incalzite in prealabil si se leaga cu celofan.
Daca ti-a placut reteta noastra "gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de prune rosii

Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
GEM DE PRUNE

GEM DE PRUNE

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe,intregi sau taiate,curatate de coaja sau nu.

34 voturi    23 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 5 kg prune fara samburi,1,5 kg zahar,vanilie,

Raporteaza reteta

Retete
de mariana bota
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Gelatine din suc de fructe