autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Gem de rosii

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2013

Ingrediente
1 kg si 200 g rosii, 700g mere acrisoare, 3 lamai (doar sucul), 250ml apa, 900g zahar, 1 baton scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Fin si parfumat, cu o culoare intensa, minunat pentru prepararea aluaturi-lor dulci gen fursecuri ; biscuiti ; sau servit ca atare, pe o felie de paine proaspata, alaturi de cana cu ceai .

Am folosit rosii bio, din gradina mea  mari , carnoase, dulci si deosebit de gustoase !



Am spalat rosiile, le-am curatat de coaja , le-am taiat in 6 si le-am indepartat samburii. Am procedat la fel cu merele, dar am pastrat coaja si casuta cu samburii merelor,(coaja si samburii sant foarte bogate in pectina) le-am pus intr-un saculet mic de panza, pe care l-am legat bine. Peste bucatile de mere am stors zeama unei lamai . Am pus rosiile si merele in robotul de bucatarie si le-am maruntit.

Intr-o cratita cu fund gros, am pus zaharul, apa si sucul celorlalte doua lamai si am fiert siropul cateva minute, mai exact pana s-a dizolvat zaharul. Am adaugat amestecul de rosii, am pus saculetul (cu coaja si samburii de mere) si un baton de scortisoara. Intre timp am spalat si sterilizat cateva borcanele. Am fiert gemul la foc mic, 60’, (am facut testul cu putin gem pe farfurie si dupa o ora s-a intarit). Am scos saculetul si batonul de scortisoara si am umplut borcanele cu gem. Le-am pus capace si le-am asezat in paturi pana a doaua zi. Apoi, le-am cosmetizat, etichetat, le-am tras in poza pentru voi  si pe raft in camara cu ele .

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de prune rosii

Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare,

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Muffins cu gem de rosii

Muffins cu gem de rosii

Punem intr-un vas faina cernuta, adaugam praful de copt si amestecam. In bolul mixeru-lui punem

2 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valer Girlonta , 06 august 2015

    Ai maruntit merele cu saculet cu tot ?:)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    delicios...bunica mea pregatea meu atat din rosii coapte cat si din gogonele... eram rasfatati...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    bunatate curata!

    • Fara foto

      Sanda Morar , 01 octombrie 2013

      ma pregatesc sa o prepar , mersi !

    • Fara foto

      Valentin Emmy Dionisie , 03 iunie 2013

      ☼(¯`♥´¯)† ♥ ☼(✿◠‿◠)☼❤(ˆ◡ˆ)❤(⌒˛⌒)❤(•ˆ⌣ˆ•)Ѽ❤☼ †(¯`♥´¯) ☼mam facea dulceata de rosiii (Y).

    • Fara foto

      Portik Tery , 03 iunie 2013

      nici nu am auzit pana acuma de asta.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Ce bun trebuie sa fie !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Felicitari pt imagini! Gemul cu siguranta o bunatate!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Waw...astea trebuie sa fie foarte bune ! Nu am mancat niciodata asa ceva dar,,,,zau ca-mi vine sa gust...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Premiul 1, cu coronitza !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Este o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 kg si 200 g rosii
  • 700g mere acrisoare
  • 3 lamai (doar sucul)
  • 250ml apa
  • 900g zahar
  • 1 baton scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicios...bunica mea pregatea meu atat din rosii coapte cat si din gogonele... eram rasfatati...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti deshidratati macinati