Se spală vişinele, se scurg bine,se curăţă . Se aşază în cratiţă cu zahărul şi se lasă 1-2 ore sau mai mult până se dizolvă zahărul. Se amestecă pentru a se dizolva mai bine.
Se pune cratiţa pe o tablă să nu se prindă şi se dă la foc mic până se dizolvă de tot zahărul, apoi la foc iute. Se amestecă mereu să nu se prindă.
Din momentul fierberii pe toată suprafaţa se mai fierbe 30-40 de minute şi se verifică dacă este legat.Se pune puţin gem pe o farfurie rece şi, dacă îşî păstrează forma, e gata. Dacă e apos, se mai fierbe. Anul acesta au fost multe ploi şi sunt apoase cireşele şi vişinele. Eu l-am fiert o oră.
Borcanele spălate se sterilizează în cuptor şi se toarnă gemul fierbinte. Eu îl torn cu o pâlnie mai mare şi aşa nu mă ard şi nu murdăresc borcanele.
Se capsează, se întorc 10 minute cu capacul în jos şi se pun în pături până a doua zi.
La fel se procedează şi la alte fructe, respectând proporţia 2 kg de fructe curăţate/1 kg de zahăr.
Ca să curăţ fructele astea mi-a luat 2 ore.Am încercat să folosesc un instrument de scos sâmburii, dar nu funcţionează. Am scos cu mâna, dar atenţie că sare sucul pe pereţi. Eu mi-am pus o cană mare pentru sâmburi în cratiţă şi desfăceam în cratiţă ţinând mâinile jos, altfel, adio zugrăveală! Cine are curte e salvat!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii