Reteta de gem de visine fara conservanti. Gem de visine reteta simpla si usor de preparat.
Spalati visinele in cateva ape si puneti-le la scurs intr-o sita. Soateti-le samburii, transferati-le in vasul in care veti pregati gemul de visine si adaugati zaharul si zeama de lamaie. Amestecati bine si, cand au inceput sa-si lase suc, puneti vasul pe foc mare.
Luati spuma formata ori de cate ori este nevoie. In functie de cat de zemoase sunt fructele, fierberea poate dura mai mult sau mai putin. Gemul meu a fost gata in 35 de minute, mai ales ca am folosit o cantitate mica de fructe.
Eu nu fac niciodata gem sau dulceata in cantitati mari pentru ca vreau ca ele sa aiba culoare frumoasa, sa pastreze gustul fructelor si sa le fac in timp mai scurt.
Cand gemul s-a legat (faceti proba cu farfurioara) transferati-l cu grija in borcane si puneti-le pentru cateva minute cu capacul in jos pentru a se forma vidul. Apoi acoperiti-le cu prosoape groase si lasati-le la racit in voie. Apoi etichetati-le si asezati-le in camara.
*Din cantitatile date am obtinut 5 borcane de 375 de ml, plus ceva pentru degustare. A iesit minunat de bun, bine legat, aromat si dulce-acrisor. Il voi manca la iarna pe paine prajita cu unt dar il voi folosi si la umplerea fursecurilor, cornuletelor fragede sau a aluaturilor dospite. Spor la treaba!
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu