autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Gem de visine

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
1,5 kg visine, 750 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h

122 voturi

Mod de preparare

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui gem.



Se spala visinele, se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative visine-zahar.Se tin la rece cca 1 ora, dupa care se pune cratita la foc iute pana se topeste zaharul. In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. Cand zaharul s-a topit se lasa focul mic si se fierbe pana cand gemul se intareste. Cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.

Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit inseamna ca este gata.

Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul.

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Prajitura de post cu gem de visine

Prajitura de post cu gem de visine

Se pune gemul, zaharul, uleiul, cacao, vanilia si esenta de portocala, apa minerala si apoi faina

4 voturi    1 comentariu
50 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adam Georgeta , 06 iulie 2017

    Am facut aceasta rețetă si mi-a iesit foarte bună

  • Fara foto

    Mariana Braila , 22 iunie 2017

    Ce pot sa-i fac ca nu mi s-a legat, a ramas mai lichid?

  • Fara foto

    George , 17 iunie 2017

    Foarte buna reteta asta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2015

      Dana...Tocmai acesta este secretul gemului...sa ramana fructele intregi pe cat posibil.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2015

      Rodica sa stii ca sta bine si fara lamaie. Multumesc mult.

    • Fara foto

      rodica , 26 iunie 2015

      Si mie imi plac fructele intregi, nu terci. Eu pun si lamaie. Nu se zahariseste fara?

    • Fara foto

      Dana Mares , 08 februarie 2015

      credeam ca gemul este o pasta.....ce ai publicat tu e dulceata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2014

      cu drag.si eu iti multumesc pt incredere. pup

    • Fara foto

      Bianca Cosmina , 03 iulie 2014

      A iesit foarte bun, multumesc!

    • Fara foto

      Maria Crisan , 29 iunie 2014

      asta stiam si eu credeam ca e ceva mai special

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2014

      multumesc...

    • Fara foto

      Razvan Radunicusor , 22 iunie 2014

      am incercat

    • Fara foto

      Doina Visoiu , 20 iulie 2013

      reteta foarte OK.

    • Fara foto

      Amalia Bucureanu Toma , 29 iunie 2013

      comentariu bine gindit pentru bebelusi.

    • Fara foto

      Maddy 96 , 20 iunie 2013

      Multumesc frumos pentru ajutor! :)

    • Fara foto

      Neacsiu Valentin , 17 iunie 2013

      scuze....vazui si cantitatile dar pe alte campuri..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

      Este foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Valentina ...delicioasa reteta la fel ca si celelalte retete ale tale ! Bravo !

    • Fara foto

      maria mihalache , 05 decembrie 2009

      foarte bun........................

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

122 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg visine
  • 750 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Adam Georgeta

Am facut aceasta rețetă si mi-a iesit foarte bună

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata din gogonele