autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Gem de zmeura

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Ingrediente
La 1,2 kg de zmeura se adauga 1,3 kg de zahar, o jumatate de lamaie sau o lamaie taiata felii sau cubulete, depinde cat de acrisor doriti sa iasa gemul.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe,intregi sau taiate,curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui gem.

Zmeura se alege de frunzulite, codite si se spala doar daca este absolut nevoie, iar in acest caz se scurge foarte bine. Se pune in cratita in care veti pregati gemul, alternativ zmeura, zahar si se fierbe la foc potrivit cu atentie ca spumeaza puternic si amestecandu-se incontinuu ca sa nu se prinda de fundul cratitei pana scade lichidul, fructele capata o culoare lucioasa si se va obtine consistenta dorita, deci lichidul este legat cu zaharul si nu va mai fermenta sau mucegai gemul. Spre sfarsit se adauga lamaia, iar cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.

Fierberea nu trebuie sa fie prelungita pentru a nu afecta aroma si a nu se distruge vitaminele din fructe.
In acelasi mod puteti prepara si gemul de mure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de zmeura si cirese

Gem de zmeura si cirese

Zmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Gem de zmeura

Gem de zmeura

Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul

4 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 august 2015

    Multumesc...

  • Fara foto

    gabriela , 30 iulie 2015

    frumoase poze

  • Fara foto

    Valentina Flory , 12 iulie 2015

    cel mai bun e cu 600,gr zahar la fiecare ,fel de fructe iasa perfect

    • Fara foto

      Onac Magda , 17 iulie 2014

      nu cred ca-mi va placea,este prea dulce cu atata zahar,este suficient 650 gr la 1 kg de fructe coapte

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Un gem fin si aromat!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Ft buna reteta ! Multumesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      E TARE GUSTOS, IMI PLACE MULT.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Imi place gemul de zmeura!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      E bine pusa lămâia că zmeura e prea dulce!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • La 1,2 kg de zmeura se adauga 1,3 kg de zahar
  • o jumatate de lamaie sau o lamaie taiata felii sau cubulete
  • depinde cat de acrisor doriti sa iasa gemul.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Otet aromat