autor:

Cris

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Gem-dulceata de capsuni

Autor: Cris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2013

Ingrediente
5 kg capsuni sanatoase si bine coapte, 1,5 kg zahar tos, Zeama de la o lamaie, Un baton (pastaie) de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Am vrut sa obtin un gem dar si o dulceata de capsuni, adica un preparat jumatate gem, jumatate dulceata. Am facut aceasta compozitie de gem care contine si bucati de fructe special pentru a avea un toping pentru inghetata pe care o vom manca la vara, si mi-am dorit ca ambele (adica si topingul si inghetata) sa fie facute in casa.



Se spala capsunile, se pune zahar peste ele si se pun la frigider in doua vase. Capsunile se taie in doua, daca sunt prea mari. Se lasa la rece cateva ore, eventual peste noapte.



A doua zi se strecoara sucul din ambele vase si se pune la fiert. Peste capsunile dintr-un vas se adauga sucul de la o lamaie si se amesteca usor. Acest vas se pune din nou la frigider.



Capsunile din celalalt vas se strivesc si se obtine un piure. Dupa ce siropul de pe foc s-a legat (appx 30-40 min) se adauga si piureul la fiert. Tot acum se adauga si pastaia de vanilie taiata in doua bucati pe care le si despicam pentru a ajunge la samburi. Peste 30-45 minute se pun la fiert si restul de capsuni.



Dupa 30 minute se iau de pe foc se baga la cuptor la foc mediu. Eu schimb si vasul. Inlocuiesc oala cu o cratita de inox potrivita pentru cuptor. La cuptor se mai lasa appx 30 minute.



Intre timp se pregatesc borcanele: se spala, se sterg si se pun intr-o tava la cuptor pt sterilizare. Se pune gemul in borcane, se acopera cu un pled si se baga inapoi in cuptor (cu focul stins) ca sa se raceasca foarte incet (ajuta la conservare). Eu mai pun si cate o aspirina la fiecare borcan. Aspirina se arunca atunci cand desfacem borcanul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem-dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Legume sotate

Legume sotate

Intr-un vas cu apa , sare si putin ulei punem la fiert legumele.Separat se pune la incins uleiul

4 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de post
Sarmalute in foi de stevie

Sarmalute in foi de stevie

Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim

2 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • 5 kg capsuni sanatoase si bine coapte
  • 1,5 kg zahar tos
  • Zeama de la o lamaie
  • Un baton (pastaie) de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Cris
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
PIURE DE URZICI