autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Ghebe congelate

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Ingrediente
Ghebe, , cimbru, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Cureti, speli ciupercile. Le fierbi 15 minute in apa clocotita, cu foarte putina sare si cimbru. Clatesti cu apa rece, lasi in strecuratoare pana se racesc si sescurg foarte bine. Daca doresti, le poti toca marunt, le dai pe robot sau le lasi intregi. Portionezi in pungi, lasi la congelator. Se pot servi in salata sau la gatit cu mujdei de usturoi sau cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe congelate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salata de gogosari cu ghebe

Salata de gogosari cu ghebe

Ciupercile spalate, le fierbi jumatate de ora. Clatesti cu apa rece, lasi sa se scurga. Tai gogosarii

122 voturi    9 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Picarela

Picarela

Se dau prin maşina de tocat sau blender legumele şi se amestecă restul de ingrediente.Usturoiul

18 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine):

    Am facut si eu, tot asa, fierte cateva minute cu sare, dar fara cimbru. Sunt foarte bune. Iarna poti scoate o punga si faci rapid un orez cu ghebe. E excelent.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Manea , 17 octombrie 2014

    super tare...Asa voi face

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    La pizza nu se pot folosi? Eu congelam ciuperci de padure si le foloseam in special la pizza.

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    mmm... ce pofta mi s-a facut de ghebe!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      La fel fac si eu cu ghebele.Inca nu am pus,poate reusesc sa-mi cumpar cateva kg.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Asa le congelez si eu cu exceptia cimbrului.Eu nu pun ,dar o sa tin minte pentru data viitoare.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      eu nu le fierb,le pun in pungute dupa ce le-am spalat si sters bine cu hartie,prin fierbere absorb multa apa si pierd gustul si vitaminele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

La pizza nu se pot folosi? Eu congelam ciuperci de padure si le foloseam in special la pizza.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ghiveci de legume la borcan