Curatam ghebele de cotori si toate mizeriile.
Ii spalam bine in foarte multe ape, apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare.
Ii lasam acolo cam 30 min(isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria), apoi ii scoatem de acolo, ii mai dam printr-un jet de apa rece.
Ii asezam intr-o oala curata, punem apa cat sa ii acopere bine si ii fierbem cam 30 min.
Dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoresca, dar scurgem apa din oala.
Dupa ce s-au racorit, ii mai dam o data sub un jet de apa (dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei).
Incepem sa ii asezam in borcane, un rand ghebe unul sare, unul ghebe, unul sare si tot asa pana se termina toti.
Daca nu doriti sa ii puneti cu sare, puteti sa ii puneti in pungute in congelator.
Borcanele se dau la rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii