autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ghebe la borcane pentru iarna

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 septembrie 2013

Ingrediente
5 kg ghebe, sare mare, borcane (mai mari sau mai mici cum va place)

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Curatam ghebele de cotori si toate mizeriile.
Ii spalam bine in foarte multe ape, apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare.
Ii lasam acolo cam 30 min(isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria), apoi ii scoatem de acolo, ii mai dam printr-un jet de apa rece.
Ii asezam intr-o oala curata, punem apa cat sa ii acopere bine si ii fierbem cam 30 min.
Dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoresca, dar scurgem apa din oala.
Dupa ce s-au racorit, ii mai dam o data sub un jet de apa (dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei).
Incepem sa ii asezam in borcane, un rand ghebe unul sare, unul ghebe, unul sare si tot asa pana se termina toti.
Daca nu doriti sa ii puneti cu sare, puteti sa ii puneti in pungute in congelator.
Borcanele se dau la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la borcane pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de soc si mure

Dulceata de soc si mure

Se poate face numai din soc sau din mure. Dar combinata este mai buna. Ciorchinii de soc, bine copt,

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Visine conservate pe iarna pentru prajituri

Visine conservate pe iarna pentru prajituri

Visinele se spala foarte bine sub jetul de apa rece. Se curata coditele, se scot samburii insa fara

0 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugenia Nicuta , 30 septembrie 2014

    Da, in Moldova de nord li se spun opintici. Eu ii prepar altfel si ii folosesc ca si garnitura la friptura sau alte mancaruri in loc de muraturi . Deci , dupa ce ii spal bn in mai multe ape, ii las 24 de ore cu otet, sare si putin zahar sau miere, timp in care mestec din cand in cand . bZaharul se topeste iar zeama este ca si la reteta de gogosari care se face la fel ,de pe o zi pe alta. asadar , se pun opinticii in borcane cu zeama aia cu tot ( am uitat sa spun ca se pun si cativa catei de usturoi) , se sterilizeaza si se consuma ca atare . Sunt foarte buni!

  • Fara foto

    Ana Nistor , 30 septembrie 2014

    in unele zone li se spune opintici. se pot fierbe,la foc mic, 5 kg de ghebe in 1,5 l de ulei,cu o ceapa tocata marunt,o caciulie de usturoi tot tocat marunt,sare si piper dupa gust si o foaie de dafin,pana ramane uleiul curat. buretii vor lasa zeama lor si trebuie sa scada ca uleiul sa ramana limpede. se pun in borcane si se sterilizeaza (20 de minute de cand fierbe apa in cratita). SUNT F.F.BUNE!!!! simple sau cu un orez.

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 08 septembrie 2014

    Un soi de ciuperci!

    • Fara foto

      Andone Ioana , 07 septembrie 2014

      ciuperci!!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

      Claudia anul trecut am facut zacusca cu ghebe. A iesit demential de buna!

    • Blaglosov_Claudia

      Blaglosov_Claudia (Bucatar) , 15 octombrie 2013

      Ciuperci de padure...delicioasa este zacusca de ghebe dar si cele puse la saramura

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2013

      Sunt un fel de ciuperci de padure.Sau bureti le mai zicem noi!

    • Fara foto

      Micu Marcela , 04 septembrie 2013

      asta nu stiu ce e?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 5 kg ghebe
  • sare mare
  • borcane (mai mari sau mai mici cum va place)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Claudia anul trecut am facut zacusca cu ghebe. A iesit demential de buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii