Ingrediente
1,5 kg ghebe, 250 ml otet, 1 lingura sare mare, 1 litru apa, 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 6 catei de usturoi
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
12 voturi
Mod de preparare
Ii scurgem de aceasta apa si ii mai trecem pe sub un jet de apa.
Intr-o oala punem niste apa cu un varf de sare mare, le punem pe foc, si cand clocoteste dam drumul buretilor si ii fierbem 20 de minute. Dupa acest timp ii scurgem si ii lasam 5 minute sa se racoreasca.
Intr-o oala punem 1 litru de apa, otetul, sarea, boabele de piper, foile de dafin rupte bucatele. O transferam pe foc si cand da primul clocot o luam de pe aragaz.
Curatam usturoiul si il spalam.
In 3 borcane de 300 gr (mie atat mi-au iesit), punem cate un catel de usturoi, buretii, turnam zeama fierbinte (puteti face si mai putina zeama, pentru ca mie mi-a mai ramas) si iar cate un catel de usturoi.
Inchidem bine borcanele cu capacele lor, le invelim intr-o patura si le lasam acolo pana a doua zi, apoi le ducem la rece.
Gheorghe Rusnac (Maestru bucatar) , 16 octombrie 2014
...si se mananca amestecate cu mujdei,mai mult sau mai putin,dupa preferinte.