Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
blat: 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina,un praf de copt., crema: 100 g nuci prajite, 75 g bezele cumparate, 600 ml frisca, 2 plicuri intaritor frisca, 50 g zahar pudra, 100 g fulgi de ciocolata.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Se bat bine albusele cu zaharul apoi se amesteca usor cu galbenusele, praful de copt si faina. Se pune alutul in tava de tort tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca complet. Nucile se prajesc si se taie bucati mari. Bezelele se sfarama. Se insiropeaza blatul cu suc de portocale fara acid si se pun 1/2 din bezelele sfaramate pe blat. Se bate frisca cu zaharul si cele 2 plicuri de inataritor. Se amesteca cu ciocolata si cu nucile si se pune pe blat sub forma de cupola. Se presara restul de bezele si se da tortul la rece 3 ore inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghetar de bezea" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate