Ghetar de bezea

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina,un praf de copt.
  • crema: 100 g nuci prajite, 75 g bezele cumparate, 600 ml frisca, 2 plicuri intaritor frisca, 50 g zahar pudra, 100 g fulgi de ciocolata.

Mod de preparare

Se bat bine albusele cu zaharul apoi se amesteca usor cu galbenusele, praful de copt si faina. Se pune alutul in tava de tort tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca complet. Nucile se prajesc si se taie bucati mari. Bezelele se sfarama. Se insiropeaza blatul cu suc de portocale fara acid si se pun 1/2 din bezelele sfaramate pe blat. Se bate frisca cu zaharul si cele 2 plicuri de inataritor. Se amesteca cu ciocolata si cu nucile si se pune pe blat sub forma de cupola. Se presara restul de bezele si se da tortul la rece 3 ore inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise