autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
6 cartofi taiati cuburi, 2 morcovi taiati rondele, 2 ardei grasi taiati cuburi, 1 vanata taiata cuburi, 3 cepe taiate marunt, 250 ml. suc de rosii mai gros, 100 ml. ulei, 150 gr. mazare, 150 gr. fasole verde, 1 mar taiat, 3-4 catei usturoi, sare, piper, foi de dafin, verdeata taiata marunt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o cratita mare se pune tot uleiul, se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4 min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.

Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 min.

Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.

Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.

Este gata cand sosul a scazut suficient.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu carne

Ghiveci cu carne

Tai vanata, cartofii, dovlecelul in cubulete mici, ardeii grasi in fasii subtiri, ceapa solzisori

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm

3 voturi    0 comentarii
5h
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

    Bun ghiveciul si mie imi place,eu il fac fara mar si usturoi si-l bag la cuptor.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 cartofi taiati cuburi
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 2 ardei grasi taiati cuburi
  • 1 vanata taiata cuburi
  • 3 cepe taiate marunt
  • 250 ml. suc de rosii mai gros
  • 100 ml. ulei
  • 150 gr. mazare
  • 150 gr. fasole verde
  • 1 mar taiat
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • verdeata taiata marunt

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Evantai de vinete ( à la Horia V.)