Ghiveci de legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ghiveci de legume

Ingrediente

  • Ingredientele si gramajul nu sunt batute in cui si nu depinde in prea mare masura reusita retetei de asta, pui ce-ti place si cat iti place. Ca doar trebuie sa iasa o varza, pardon... un ghiveci :)
  • 1. vanata mica subtire si lunguiata lucioasa si tare
  • 2. 2 cepe
  • 3. 3 morcovi
  • 4. o telina mica
  • 5. o jumate de varza
  • 6. un dovlecel mic taiat felii
  • 7. fasole verde/mazare un pumn
  • 8. 4 cartofi
  • 9. o conserva rosii (imi plac conservele de la Cirio, cu busuioc si gata facute bucatele)
  • 10. 3-4 linguri de ulei
  • 11. legume deshidratate sau vegeta (caz in care nu mai pui sare)
  • 12. sare, piper, foi dafin
  • 13. o capatana de usturoi

Mod de preparare

Potrivit cat inca e sezonul rece, il asociez cu o mancarea "tomnatica". Bun fie ca fel de sine statator, fie alaturi de o friptura. Eu il prefer ca atare, in zilele in care incerc sa ma detoxifiez putin si sa raresc consumul de carne, lucru pe care-l recomand cu prietenie.

Ceapa se taie solzisori, morcovii rondele, varza fasii mai groase. Intr-o oala pe care mai apoi sa o poti baga la cuptor, se pun la calit ceapa, varza, morcovii, telina. La scurt timp, se pune un pahar cu apa. Se mai lasa cateva minute si se pun vinetele si dovlecelul iar la urma cartofii si mazarea, plus conserva de rosii, legumele deshidratate,piperul, sarea. Se lasa la fiert 15 minute. Intre timp, incingi cuptorul. Se ia oala de pe foc, se pun 2-3 foi de dafin si cateii de usturoi intregi sau injumatatiti si se da la cuptor pentru 30 min sau pana cand scade precum ti-e pofta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise