autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de legume

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Ingrediente
2-3 cepe, 2-3 morcovi, telina, pastarnac, 1 ardei,2 dovlecei tineri, 500g fasole verde (din conserva sau de la congelator fara sa fie dezghetata inainte), 3-4 cartofi, 3-4 rosii sau suc de rosii, 4-5 catei de usturoi, condimente (busuioc, marar, patrunjel, piper, etc), sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele.Ceapa se toaca julien si se pune pentru cateva minute in uleiul incins bine, se amesteca si se stinge cu apa calda. Se adauga morcovul taiat rondele, pastarnacul, telina si se lasa la inabusit pana sunt un pic patrunse, apoi se pun cartofii taiati in cuburi mai mari, fasolea verde si se mai completeaza cu putina apa calda daca este nevoie.Se pune piperul boabe si putina sare.Dupa ce toate acestea sunt fierte se adauga dovleceii tocati cuburi potrivite, sucul de rosii si cateii de usturoi zdrobiti sau taiati felii. La final se potriveste de sare , se pune busuiocul , mararul sau patrunjelul pentru aroma.Totul se fierbe cu capac.
Aceasta mancare se poate face si la cuptor. Se tine la cuptor pana ce legumele sunt fierte bine, iar mancarea a scazut bine. Se poate servi ca atare sau ca si garnitura la diverse fripturi alaturi de muraturi sau salata verde.
La pregatirea acestui fel de mancare se pot folosi si alte legume precum vinete, mazare, varza,etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Toate legumele vin curatate si taiate in felii subtiri sau cuburi potrivite.(se poate folosi robotul

17 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Legumele se curata, se spala si se taie potrivit. Intr-o cractita incinsa se adauga ceapa tocata,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Mmm, ce bunatate.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Foarte aromat ghiveciul tau!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Bun ghiveciul,arata bine,imi place ca este frumos colorat!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      La ghiveci poti sa combini tot ce ai prin casa...tot ghiveci iese!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Este tare gustos atat cu carne cat si fara...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Foarte bun ghiveci! Se apropie postul Pastelui si sunt binevenite astfel de retete.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Apetisant.......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • 2-3 cepe
  • 2-3 morcovi
  • telina
  • pastarnac
  • 1 ardei,2 dovlecei tineri
  • 500g fasole verde (din conserva sau de la congelator fara sa fie dezghetata inainte)
  • 3-4 cartofi
  • 3-4 rosii sau suc de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • condimente (busuioc
  • marar
  • patrunjel
  • piper
  • etc)
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Escalop de vitel cu piure de cartofi