Se curata si se spala legumele.Ceapa se toaca julien si se pune pentru cateva minute in uleiul incins bine, se amesteca si se stinge cu apa calda. Se adauga morcovul taiat rondele, pastarnacul, telina si se lasa la inabusit pana sunt un pic patrunse, apoi se pun cartofii taiati in cuburi mai mari, fasolea verde si se mai completeaza cu putina apa calda daca este nevoie.Se pune piperul boabe si putina sare.Dupa ce toate acestea sunt fierte se adauga dovleceii tocati cuburi potrivite, sucul de rosii si cateii de usturoi zdrobiti sau taiati felii. La final se potriveste de sare , se pune busuiocul , mararul sau patrunjelul pentru aroma.Totul se fierbe cu capac.
Aceasta mancare se poate face si la cuptor. Se tine la cuptor pana ce legumele sunt fierte bine, iar mancarea a scazut bine. Se poate servi ca atare sau ca si garnitura la diverse fripturi alaturi de muraturi sau salata verde.
La pregatirea acestui fel de mancare se pot folosi si alte legume precum vinete, mazare, varza,etc.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii