autor:

susu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de legume

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
Ingrediente necesare:, , Ceapa rosie 1 mare, Ceapa alba 1 mare, Ceapa verde 2-3 fire, Praz 1 fir, Morcov 2 potriviti, Telina Frunze si radacina 1 mica, Conopida 1/2, Patrunjel verde 1 legatura, Ardei gras rosu, galben, verde cate 1 din fiecare, Fasole verde (eu am pus de la borcan pentru ca mai aveam in casa) 1 mana, Bullion sau rosii dupa gust, Albitura (pastarnac, patrunjel) cate 1 din fiecare, Usturoi eu pun mai mult, aproape o capatana, Cartof 1 potrivit, Dovlecel 1 mic, Vanata 1 mica, Ulei, Vegeta, Condimente, Foi de dafin, Piper boabe

Dificultate: Medie Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Cantitatea legumelor este in functie de fiecare . Cu cat folosim mai multe legume cu atat iese mai gustoasa avand in vedere ca este un ghiveci de legume si fara carne. Se curata si spala legumele dupa preferinta: bucati mai mici, potrivite sau felii doar ca dimensiunea lor trebuie sa fie cam aceeasi pentru a fierbe la fel Eu toc ceapa marunt, usturoiul feliute si cativa catei ii las intregi. Am folosit si aparatul pentru a le da o forma deosebita. Prazul l-am taiat felii, albitura, telina si morcovul bastonase mai groase, cartoful in felii taiate in doua, dovlecelul cuburi , ardeii bucati mai mari. Vanata o curat “pajama” si o tai cubulete. Conopida se pune in apa rece cu sare pentru ½ ora. Se scurge apoi conopida si se spala. Se desface in buchetele mai mici. Am calit ceapa in uleiul incins apoi am adaugat pe rand usturoiul, prazul, fasolea, radacinoasele, cartoful si conopida. Dupa ce s-au “imprietenit bine am adaugat apa fierbinte peste si le-am lasat acoperite pentru un timp. Spre sfarsit adaug vanata, dovlecelul si ardeiul care fierb mai repede decat celelalte. Se mai lasa pana fierb si acestea, se adauga condimente, vegeta, si la sfarsit bulionul desfacut in putina zeama de la legume, patrunjel si frunze de telina tocate.Eu dau si mancarea un pic la cuptor sa scada putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si piept de pui

Ghiveci cu legume si piept de pui

Mai inati ne ocupam de carne........dezosam pieptul de pui,indepartam pielea iar apoi fiecare piept

3 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ceapa taiata marunt impreuna cu ardeiul tocat cubulete si morcovii taiati rondele se distuie cu uleiul,

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2014

    sanatate curata...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Foarte buna reteta si multe legume si eu o dau la cuptor dar o acopar cu o foaie de aluat si atunci nu se usuca si capata un gust deosebit ,iar copii sint morti dupa aluatul de la ghiveci.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Multumesc din suflet Maria, incerc si eu sa ma ridic la asteptarile sotului

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Aromata si eleganta.Felicitari !*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Ce bine ti-a iesit, Susu, de fapt, stiu ca esti o foarte buna gospodina, preparatele tale arata de nota 10!

    • Fara foto

      Sidy , 19 mai 2010

      Eu ii spun adunare generala. Minunat arata , iar de gust ce sa mai vorbim...! Imi place ca ai bagat in ghiveciul asta tot ce ai gasit in piata...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Arata minunat si chiar nu am mai facut de mult!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte bun, dintotdeauna mi-a placut ghiveciul.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      La o astfel de mancare ma invit si eu la masa!!! Imi place!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Votat si apreciat....hmmmm imi este asa foame acum....arata delicios si o sa il incerc in week-end...cred ca e bun la dieta mea...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      O adunare generala in toata regula...Un deliciu...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      O bunatate,mai ales vorba Marianei ,dupa atata carne e bine venit.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Ce bun!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Dupa atatea carnuri si duri, e nemaipomenit ghiveciul tau!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      ador acest fel de mancare,este delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare:
  • Ceapa rosie 1 mare
  • Ceapa alba 1 mare
  • Ceapa verde 2-3 fire
  • Praz 1 fir
  • Morcov 2 potriviti
  • Telina Frunze si radacina 1 mica
  • Conopida 1/2
  • Patrunjel verde 1 legatura
  • Ardei gras rosu
  • galben
  • verde cate 1 din fiecare
  • Fasole verde (eu am pus de la borcan pentru ca mai aveam in casa) 1 mana
  • Bullion sau rosii dupa gust
  • Albitura (pastarnac
  • patrunjel) cate 1 din fiecare
  • Usturoi eu pun mai mult
  • aproape o capatana
  • Cartof 1 potrivit
  • Dovlecel 1 mic
  • Vanata 1 mica
  • Ulei
  • Vegeta
  • Condimente
  • Foi de dafin
  • Piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

valentina ionita (Chef de cuisine)

sanatate curata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris