autor:

Cornelia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de legume cu ghimbir

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2015

Ingrediente
o vanata, un dovlecel, 200 g fasole verde, 2 morcovi, o radacina de telina, cateva buchete de conopida, un cartof mai maricel,150 g mazare, 2 ardei kapia, 250 varza rosie, frunze de patrunjel, busuioc, rozmarin, ghimbir ras 2 cm, lamaie congelata rasa cu coaja si samburi o lingura, o lingura balsam de soia, 4 rosii, doua cepe mari, ulei 150 g, 3 catei de usturoi, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Se alege o cratita mare in care se pune uleiul la incalzit, adaugam ceapa taiata solzisori si o calim pana devine sticloasa, adaugam ardeii rupti bucati mari, morcovii taiati bucati mari, telina taiata betisoare, apoi vinetele taiate cubulete (care au stat cu sare o ora si apoi spalate intr-un jet de apa si scurse ) amestecam si apoi se pun dovleceii taiati cubulete, varza rosie bucati mari , mazarea, se lasa totul sa se inabuse cu o ceasca de apa fierbinte.
Cand toate legumele s-au inmuiat dar nu prea mult se adauga rosiile taiate bucati mari se amesteca si adaugam cartoful taiat cubulete, pe care l-am fiert in putina apa separat, daca mai este nevoie de completat cu apa punem din cea care a ramas de la cartof si usturoiul zdrobit.
Piper pisat, nu rasnit, chimen la fel pisat, ghimbir ras pe razatoarea mica, lamaia la fel rasa, balsam de soia. O parte din verdeturi si o parte opresc pentru ornat cand este gata si in farfurie ,se mai amesteca pana devine consistent, se condimenteaza cu sare, dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 35 min

0 voturi

Ingrediente

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 200 g fasole verde
  • 2 morcovi
  • o radacina de telina
  • cateva buchete de conopida
  • un cartof mai maricel,150 g mazare
  • 2 ardei kapia
  • 250 varza rosie
  • frunze de patrunjel
  • busuioc
  • rozmarin
  • ghimbir ras 2 cm
  • lamaie congelata rasa cu coaja si samburi o lingura
  • o lingura balsam de soia
  • 4 rosii
  • doua cepe mari
  • ulei 150 g
  • 3 catei de usturoi
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

20 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
mancare de varza