autor:

Cornelia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de legume cu ghimbir

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2015

Ingrediente
o vanata, un dovlecel, 200 g fasole verde, 2 morcovi, o radacina de telina, cateva buchete de conopida, un cartof mai maricel,150 g mazare, 2 ardei kapia, 250 varza rosie, frunze de patrunjel, busuioc, rozmarin, ghimbir ras 2 cm, lamaie congelata rasa cu coaja si samburi o lingura, o lingura balsam de soia, 4 rosii, doua cepe mari, ulei 150 g, 3 catei de usturoi, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Se alege o cratita mare in care se pune uleiul la incalzit, adaugam ceapa taiata solzisori si o calim pana devine sticloasa, adaugam ardeii rupti bucati mari, morcovii taiati bucati mari, telina taiata betisoare, apoi vinetele taiate cubulete (care au stat cu sare o ora si apoi spalate intr-un jet de apa si scurse ) amestecam si apoi se pun dovleceii taiati cubulete, varza rosie bucati mari , mazarea, se lasa totul sa se inabuse cu o ceasca de apa fierbinte.

Cand toate legumele s-au inmuiat dar nu prea mult se adauga rosiile taiate bucati mari se amesteca si adaugam cartoful taiat cubulete, pe care l-am fiert in putina apa separat, daca mai este nevoie de completat cu apa punem din cea care a ramas de la cartof si usturoiul zdrobit.

Piper pisat, nu rasnit, chimen la fel pisat, ghimbir ras pe razatoarea mica, lamaia la fel rasa, balsam de soia. O parte din verdeturi si o parte opresc pentru ornat cand este gata si in farfurie ,se mai amesteca pana devine consistent, se condimenteaza cu sare, dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PORTOFELE CU VARZA CALITA SI BACON

PORTOFELE CU VARZA CALITA SI BACON

Se face un aluat rece din 200 g unt rece, 300 g faina, un galbenus de ou si un praf de sare.Aluatul

6 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de broccoli

Mancarica de broccoli

(Sugestie: in loc de carne tocata se pot folosi cubulete de sunca si salam) Se taie ceapa cubulete

20 voturi    5 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 35 min

0 voturi

Ingrediente

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 200 g fasole verde
  • 2 morcovi
  • o radacina de telina
  • cateva buchete de conopida
  • un cartof mai maricel,150 g mazare
  • 2 ardei kapia
  • 250 varza rosie
  • frunze de patrunjel
  • busuioc
  • rozmarin
  • ghimbir ras 2 cm
  • lamaie congelata rasa cu coaja si samburi o lingura
  • o lingura balsam de soia
  • 4 rosii
  • doua cepe mari
  • ulei 150 g
  • 3 catei de usturoi
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Conopida cu carne de miel in sos de iaurt