autor:

Daniela

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de legume cu orez

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
1 ceapa, 4 morcovi, 4 radacini de patrunjel, o cana de mazare boabe, 1 borcan de legume pregatite gata pentru ghiveci (vinata, dovlecel, fasole verde, rosii, gulioara ,conopida), 200 g orez, usturoi, sare, piper, praf de chili, curry, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

21 voturi

Mod de preparare

Se prajeste ceapa, se adauga morcovii si patrunjelul taiati felii subtiri, se calesc toate, se pune o cana de apa calda si cind fierbe, se adauga mazarea boabe si condimentele .
Se acopera si se lasa la fiert cam 15 minute.
Intr-un vas ceramic, se rastoarna legumele care s-au inmuiat, se pune orezul spalat si apoi se rastoarna peste ele continutul borcanului pus de toamna cu legumele enumerate mai sus . Daca mai trebuie, se mai adauga apa, ca sa aiba orezul loc sa fiarba.
Se da la cuptor pentru inca o jumatate de ora, se vor rumeni frumos deasupra si va fi foarte gustos.
In cazul in care este abundenta de legume proaspete atunci totul se pune in ordinea timpului de fierbere al legumelor si la sfirsit, totul la cuptor ca sa scada si sa se rumeneasca .Este bun simplu, rece sau ca si garnitura la ficatei de pui sau piept de pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu ciolan afumat

Varza cu ciolan afumat

Se curata si se spala legumele si se taie astfel: - morcovul semirondele subtiri - ceapa, ardeii

6 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Frittata cu dovlecel patisson

Frittata cu dovlecel patisson

Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Coman Gabriela , 26 iunie 2013

    bunnnn

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    O bunatate si o armonie de culori !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Super !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Delicios! Si ce culori apetisante!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Pe placul meu, Daniela.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte buna! Sanatoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      foarte bun!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Gustos si sanatos! ca la mama acasa!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      O adunare generala pe cinste...O bunatate...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Si eu fac,cu legume proaspete;la mine,orezul e mai vizibil. E o mincare f.buna.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      foarte delicios,preferatul meu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 4 morcovi
  • 4 radacini de patrunjel
  • o cana de mazare boabe
  • 1 borcan de legume pregatite gata pentru ghiveci (vinata
  • dovlecel
  • fasole verde
  • rosii
  • gulioara ,conopida)
  • 200 g orez
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • praf de chili
  • curry
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate si o armonie de culori !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancare de cartofi cu cimbru