autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Ghiveci de legume la borcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
* 1,2-1,5 kg vinete, * 1,2-1,5 kg morcovi, * 1 kg ceapa, * 1 kg ardei kapia rosu/gogosari, * 1,2-1,5 kg rosii, * 1-2 dovlecei (500-600 g), * 2 peperoni, * 1 telina mai mare sau 2 mai mici, * 1 pastarnac, * 4-5 legaturi verdeturi (telina, patrunjel), * 5-6 foi de dafin, * 1 lingurita usturoi granulat, * 100 g zahar, * 1 litru ulei, * 1 plic pikant fix dulce/iute, * cimbru, maghiran, boia, piper, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 4h

72 voturi

Mod de preparare

Cand nu mai ai loc in congelator, si nu numai atunci, merge de minune un ghiveci la borcan. Se poate servi ca atare, ca garnitura langa orez, fripturi sau pentru diferite preparate: orez cu legume, ciorbe, tocanite si chiar la fripturi cu legume la tava.
Coaceti vinetele, curatati-le si puneti-le la scurs. Curatati de coaja celelalte legume, rosiile de pielite, ardeii/gogosarii de cotoare si seminte, spalati verdeturile. Tocati nu prea marunt cepele, telina si dovlecelul cubulete, morcovii si pastarnacul felii subtiri, ardeii fasiute, rosiile felii iar verdeturile mai marunt. Taiati peperoni feliute subtiri.
Impartiti uleiul in doua oale si puneti-l la incins. In prima puneti la calit ardeii, iar dupa cateva minute adaugati rosiile si dovleceii. In cealalta oala puneti la calit ceapa, morcovii, telina si pastarnacul. In aceasta puneti si 0.5 l apa ca sa se inmoaie bine. Lasati sa se caleasca, amestecand in amandoua, pana scade zeama, cam 30 de minute.
Puneti totul la fiert impreuna intr-una din cele doua oale, adaugati vinetele tocate nu prea marunt, verdeturile tocate, plicul de pikant fix, condimentele si lasati sa fiarba la foc mic inca 25-30 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda.
Intre timp pregatiti borcanele: asezati-le pe un prosop de bucatarie intr-o cratita, umpleti 2/3 din cratita cu apa rece si puneti-o la foc mic. Cand se infierbanta bine borcanele umpleti-le cu ghiveci cat mai bine si strangeti capacele. Dupa ce ati umplut toate borcanele puneti-le la sterilizat pana a doua zi.
Puneti borcanele in camara plina si le veti folosi cu placere la iarna.
Cine doreste poate sa mixeze amestecul si va obtine o zacusca de morcovi foarte buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

3 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Rosii in bulion

Rosii in bulion

Preparare: Se spala rosiile si se lasa sa se scurga de apa.Borcanele se spala se lasa sa se scurga

4 voturi    3 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tintirescumirella@yahoo.com , 31 iulie 2017

    Fără picant fix nu se poate?

  • Fara foto

    Angela Ioan , 23 august 2015

    vreau si eu reteta cu rosii ptr iarna in apa la borcan! merci

  • Fara foto

    Be Be , 04 iulie 2015

    Se pune și orez ?

    • Fara foto

      Ionel Bonda , 08 februarie 2015

      Ghiveciul se face cu orez.

    • Fara foto

      Raveicanoemi Precup , 15 octombrie 2014

      Multumesc mult ptr. retetele ce mi le ati trimis,mi au fost de mare folos.Am si facut ghiveciul si mi a iesit fff bun.

    • Fara foto

      Gaby Kapra , 16 august 2013

      exstra ordinar

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

72 voturi

Ingrediente

  • * 1,2-1,5 kg vinete
  • * 1,2-1,5 kg morcovi
  • * 1 kg ceapa
  • * 1 kg ardei kapia rosu/gogosari
  • * 1,2-1,5 kg rosii
  • * 1-2 dovlecei (500-600 g)
  • * 2 peperoni
  • * 1 telina mai mare sau 2 mai mici
  • * 1 pastarnac
  • * 4-5 legaturi verdeturi (telina
  • patrunjel)
  • * 5-6 foi de dafin
  • * 1 lingurita usturoi granulat
  • * 100 g zahar
  • * 1 litru ulei
  • * 1 plic pikant fix dulce/iute
  • * cimbru
  • maghiran
  • boia
  • piper
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Fara foto

Tintirescumirella@yahoo.com

Fără picant fix nu se poate?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos de bulion