autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci oltenesc

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Ingrediente
500 gr rosii coapte, 4-5 ardei copti capia rosii, 3-4 vinete coapte, sare, piper proaspat macinat, 1 ceapa rosie de apa, vegeta fara sare(bio),piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon, bulion, faina sau amidon alimentar, ulei, foaie dafin, usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se coc pe o plita vinetele ca pentru salata de vinete, se curata de coaja se pun la scurs. Se coc ardeii capia si se curata si se pun la scurs. Se coc rosiile si se curata de coaja in apa si se pun intr-un vas cu piper si ulei in ele la macerat.Se pune ulei la incins intr-o tigaie,se adauga ceapa si usturoiul, se calesc bine(cateva minute). Separat bulionul se amesteca cu o lingura de apa si cu faina(amidon alimentar folosesc,cine nu are poate sa puna si faina) pana devine ca o maioneza rosie.Se adauga in tigaie peste sosul de ceapa si usturoi, vinetele coapte , ardei copti si rosiile coapte si se amesteca usor. Peste acestea se toarna apa ca sa poata sa fiarba si se lasa la fiert pentru 15 minute.Se adauga la final sosul cu faina( amidon alimentar+bulion).Eu personal folosesc amidon alimentar pentru acest sos cu bulion.Pun 1 lingura buna de amidon alimentar cu 2 linguri de bulion facut in casa. Se adauga foaia de dafin si vegeta dupa gust,un praf de piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon.Aceasta mancarica este foarte buna,mai ales daca o facem la cuptor la foc domol.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci oltenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
ARDEI UMPLUTI CU OREZ

ARDEI UMPLUTI CU OREZ

Ardeii se spala se scot cotoarele cu miezul si semintele lor si se lasa la scurs. Ciupercile se

11 voturi    7 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de bruxelle

Varza de bruxelle

Am pus varza la fiert cu putina sare, pentru 10 minute. Un vas pentru cuptor se unge cu o lingura

2 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr rosii coapte
  • 4-5 ardei copti capia rosii
  • 3-4 vinete coapte
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 ceapa rosie de apa
  • vegeta fara sare(bio),piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon
  • bulion
  • faina sau amidon alimentar
  • ulei
  • foaie dafin
  • usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri aperitiv din dovlecel verde