autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci oltenesc

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Ingrediente
500 gr rosii coapte, 4-5 ardei copti capia rosii, 3-4 vinete coapte, sare, piper proaspat macinat, 1 ceapa rosie de apa, vegeta fara sare(bio),piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon, bulion, faina sau amidon alimentar, ulei, foaie dafin, usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se coc pe o plita vinetele ca pentru salata de vinete, se curata de coaja se pun la scurs. Se coc ardeii capia si se curata si se pun la scurs. Se coc rosiile si se curata de coaja in apa si se pun intr-un vas cu piper si ulei in ele la macerat.Se pune ulei la incins intr-o tigaie,se adauga ceapa si usturoiul, se calesc bine(cateva minute). Separat bulionul se amesteca cu o lingura de apa si cu faina(amidon alimentar folosesc,cine nu are poate sa puna si faina) pana devine ca o maioneza rosie.Se adauga in tigaie peste sosul de ceapa si usturoi, vinetele coapte , ardei copti si rosiile coapte si se amesteca usor. Peste acestea se toarna apa ca sa poata sa fiarba si se lasa la fiert pentru 15 minute.Se adauga la final sosul cu faina( amidon alimentar+bulion).Eu personal folosesc amidon alimentar pentru acest sos cu bulion.Pun 1 lingura buna de amidon alimentar cu 2 linguri de bulion facut in casa. Se adauga foaia de dafin si vegeta dupa gust,un praf de piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon.Aceasta mancarica este foarte buna,mai ales daca o facem la cuptor la foc domol.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci oltenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PORUMB FIERT

PORUMB FIERT

Se aleg patru porumbi in lapte, pe care ii putem testa taind putin grantele cu unghia. Daca iese

38 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole cu carnati de casa

Iahnie de fasole cu carnati de casa

Se pune 3 linguri de ulei intr-o cartita apoi se pune ceapa si boia se lasa sa se incalzeasca putin

14 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr rosii coapte
  • 4-5 ardei copti capia rosii
  • 3-4 vinete coapte
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 ceapa rosie de apa
  • vegeta fara sare(bio),piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon
  • bulion
  • faina sau amidon alimentar
  • ulei
  • foaie dafin
  • usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Gulas vegetarian