autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci picant

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe, , 2 ardei verzi, , 2 ardei rosii, , 1 vanata mica, , 1 lingurita de sare, , 3 linguri de untdelemn, , 2 catei de usturoi, , 1 dovlecel, , 100 g ciuperci, , 500 g rosii, , 1 lingurita de busuioc uscat, , cateva picaturi de otet balsamic, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata cepele si se toaca mai maricel. - Se curata ardeii de codite si de seminte si se taie in patrate mai mari. - Se curata vanata de coaja, se spala, se taie in cubulete, care se pun intr-un vas, pudrate cu sare. Se lasa zece minute sa-si lase apa, apoi se clatesc. - Se incinge untdelemnul intr-o cratita. Se calesc cateii de usturoi, curatati si zdrobiti, dati cu un praf de sare. Se adauga si restul legumelor, se lasa sa fiarba pe foc mijlociu, amestecand constant. - Se curata dovlecelul de coaja si se taie in cubulete. Se pune si el in mancare, impreuna cu ciupercile si se lasa sa clocoteasca 4-5 minute. - Rosiile, curatite de coaja si de seminte se taie in sferturi, se zdrobesc cu furculita si se pun in cratita. Se adauga busuiocul uscat, otetul balsamic, piperul. Se ia de pe foc si se serveste rece, ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de legume cu orez

Mancare de legume cu orez

Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUFLEU DE CONOPIDA

SUFLEU DE CONOPIDA

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei rosii
  • 1 vanata mica
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri de untdelemn
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 100 g ciuperci
  • 500 g rosii
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • cateva picaturi de otet balsamic
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de fasole boabe dietetica (de post)