autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci picant

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe, , 2 ardei verzi, , 2 ardei rosii, , 1 vanata mica, , 1 lingurita de sare, , 3 linguri de untdelemn, , 2 catei de usturoi, , 1 dovlecel, , 100 g ciuperci, , 500 g rosii, , 1 lingurita de busuioc uscat, , cateva picaturi de otet balsamic, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata cepele si se toaca mai maricel. - Se curata ardeii de codite si de seminte si se taie in patrate mai mari. - Se curata vanata de coaja, se spala, se taie in cubulete, care se pun intr-un vas, pudrate cu sare. Se lasa zece minute sa-si lase apa, apoi se clatesc. - Se incinge untdelemnul intr-o cratita. Se calesc cateii de usturoi, curatati si zdrobiti, dati cu un praf de sare. Se adauga si restul legumelor, se lasa sa fiarba pe foc mijlociu, amestecand constant. - Se curata dovlecelul de coaja si se taie in cubulete. Se pune si el in mancare, impreuna cu ciupercile si se lasa sa clocoteasca 4-5 minute. - Rosiile, curatite de coaja si de seminte se taie in sferturi, se zdrobesc cu furculita si se pun in cratita. Se adauga busuiocul uscat, otetul balsamic, piperul. Se ia de pe foc si se serveste rece, ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe care le punem in lapte. Curatam si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei rosii
  • 1 vanata mica
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri de untdelemn
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 100 g ciuperci
  • 500 g rosii
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • cateva picaturi de otet balsamic
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi crocanti