autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci turcesc

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 rosii carnoase, , 2 cepe, , 2 dovlecei (400 gr.), , 1 vanata, , 1 ardei capia rosu, , 2 catei de usturoi, , 3 linguri de untdelemn, , 1 foaie de dafin, , 1 legatura de patrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata cepele, se taie in doua, apoi in inele subtiri. Se spala dovleceii si vanata, li se taie coditele, apoi se taie in bucati (dovleceii sa fie fragezi). Se spala ardeiul, se taie in doua, se curata de seminte si de nervuri, apoi se taie bucati. Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt. Se pune untdelemnul sa se-nfierbante. Mai intai se calesc vinetele, se adauga apoi ardeii, dovleceii, ceapa si usturoiul, si se lasa si ele sa se patrunda. Se adauga rosiile si foaia de dafin. Se pune cratita pe flacara mijlocie si se lasa la fiert 40 de minute. Se sareaza si se pipereaza mancarea. Se adauga la urma patrunjelul tocat. Ghiveciul se serveste ca felul unu, alaturi cu paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci turcesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta tatin cu rosii

Tarta tatin cu rosii

Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Se curata bucatile de conopida si se pun la fiert cu apa si sare. Cand se patrund cat sa intre furculita

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 rosii carnoase
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei (400 gr.)
  • 1 vanata
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de untdelemn
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura de patrunjel.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti) Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti)

Sarmalutele "yalangi", sunt foarte gustoase si apetisante. Ele se servesc, fie reci fie calde. Este o reteta apreciata de

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
cartofi prajiti