autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci turcesc

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 rosii carnoase, , 2 cepe, , 2 dovlecei (400 gr.), , 1 vanata, , 1 ardei capia rosu, , 2 catei de usturoi, , 3 linguri de untdelemn, , 1 foaie de dafin, , 1 legatura de patrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata cepele, se taie in doua, apoi in inele subtiri. Se spala dovleceii si vanata, li se taie coditele, apoi se taie in bucati (dovleceii sa fie fragezi). Se spala ardeiul, se taie in doua, se curata de seminte si de nervuri, apoi se taie bucati. Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt. Se pune untdelemnul sa se-nfierbante. Mai intai se calesc vinetele, se adauga apoi ardeii, dovleceii, ceapa si usturoiul, si se lasa si ele sa se patrunda. Se adauga rosiile si foaia de dafin. Se pune cratita pe flacara mijlocie si se lasa la fiert 40 de minute. Se sareaza si se pipereaza mancarea. Se adauga la urma patrunjelul tocat. Ghiveciul se serveste ca felul unu, alaturi cu paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci turcesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas vegetarian

Gulas vegetarian

Intr-o tigaie adanca se incalzeste uleiul de masline si se prajeste ceapa; se adauga si ardeii si

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi dulci

Piure de cartofi dulci

Cartofii dulci se prepara ca si cartofii obisnuiti, doar ca au un gust mai aparte (dulce, cum le

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 rosii carnoase
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei (400 gr.)
  • 1 vanata
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de untdelemn
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura de patrunjel.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Mancare cu marar