autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghocchi cu sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Gnocchi - 1 kg de cartofi., Sosul de rosii - 500 g rosii coapte, , 150 g ceapa, , 3 catei de usturoi, , 4 linguri ulei, , o cutie mare rosii decojite (500 g), , sare, , piper, , 1/2 legatura busuioc, , 2 oua mijlocii, , 100 g faina, , 50 g amidon, , nucsoara, , faina pentru framantat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Gnocchi - Se spala cartofii si se fierb (cu coaja) 20 de minute. Se curata fierbinti si se trec prin presa si se lasa sa se raceasca (sau se dau reci pe razatoare).
Se bat ouale si se amesteca cu cartofii, adaugandu-se faina si amidonul. Se condimenteaza cu sare si nucsoara si se framanta - mai intai cu o lingura, apoi cu mana infainata - pana ce se obtine un aluat neted.
Din aluat se fac suluri de grosimea unui deget, care se taie in bucati de circa 3 cm si se apasa din loc in loc (pe lat) cu o furculita inmuiata in faina.
Se pune apa cu sare la foc si se fierb incet circa 3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga. Sosul de rosii: Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete.
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute in uleiul incins. Se adauga rosiile decojite (pasate) si se fierb cinci minute la foc potrivit. Apoi se adauga si rosiile taiate cubulete, se dau intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza.
Cand sosul este gata, se introduce busuiocul intreg, spalat si zvantat. Se aseaza gnocchi pe farfurie si deasupra se toarna sosul de rosii fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghocchi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez,

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu cirnat la cuptor

Varza cu cirnat la cuptor

Tai varza si o frec cu sare apoi o las sa stea un pic si pregatesc carnatul. Carnatul il calesc numai

52 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Gnocchi - 1 kg de cartofi.
  • Sosul de rosii - 500 g rosii coapte
  • 150 g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • o cutie mare rosii decojite (500 g)
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura busuioc
  • 2 oua mijlocii
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • nucsoara
  • faina pentru framantat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Stevie cu orez