autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghocchi cu sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Gnocchi - 1 kg de cartofi., Sosul de rosii - 500 g rosii coapte, , 150 g ceapa, , 3 catei de usturoi, , 4 linguri ulei, , o cutie mare rosii decojite (500 g), , sare, , piper, , 1/2 legatura busuioc, , 2 oua mijlocii, , 100 g faina, , 50 g amidon, , nucsoara, , faina pentru framantat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Gnocchi - Se spala cartofii si se fierb (cu coaja) 20 de minute. Se curata fierbinti si se trec prin presa si se lasa sa se raceasca (sau se dau reci pe razatoare).
Se bat ouale si se amesteca cu cartofii, adaugandu-se faina si amidonul. Se condimenteaza cu sare si nucsoara si se framanta - mai intai cu o lingura, apoi cu mana infainata - pana ce se obtine un aluat neted.
Din aluat se fac suluri de grosimea unui deget, care se taie in bucati de circa 3 cm si se apasa din loc in loc (pe lat) cu o furculita inmuiata in faina.
Se pune apa cu sare la foc si se fierb incet circa 3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga. Sosul de rosii: Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete.
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute in uleiul incins. Se adauga rosiile decojite (pasate) si se fierb cinci minute la foc potrivit. Apoi se adauga si rosiile taiate cubulete, se dau intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza.
Cand sosul este gata, se introduce busuiocul intreg, spalat si zvantat. Se aseaza gnocchi pe farfurie si deasupra se toarna sosul de rosii fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghocchi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei copti, cu sos de smantana la cuptor

Ardei copti, cu sos de smantana la cuptor

Se coc ardeii si se lasa jumate de ora cu sare peste ei, dupa care se curata de pielita. Se dau

5 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu masline la cuptor

Varza cu masline la cuptor

Se toaca varza. Se taie rondele ceapa si maslinele. Se curata cartofii, se spala si se taie felii.

4 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Gnocchi - 1 kg de cartofi.
  • Sosul de rosii - 500 g rosii coapte
  • 150 g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • o cutie mare rosii decojite (500 g)
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura busuioc
  • 2 oua mijlocii
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • nucsoara
  • faina pentru framantat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb