autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghocchi cu sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Gnocchi - 1 kg de cartofi., Sosul de rosii - 500 g rosii coapte, , 150 g ceapa, , 3 catei de usturoi, , 4 linguri ulei, , o cutie mare rosii decojite (500 g), , sare, , piper, , 1/2 legatura busuioc, , 2 oua mijlocii, , 100 g faina, , 50 g amidon, , nucsoara, , faina pentru framantat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Gnocchi - Se spala cartofii si se fierb (cu coaja) 20 de minute. Se curata fierbinti si se trec prin presa si se lasa sa se raceasca (sau se dau reci pe razatoare).
Se bat ouale si se amesteca cu cartofii, adaugandu-se faina si amidonul. Se condimenteaza cu sare si nucsoara si se framanta - mai intai cu o lingura, apoi cu mana infainata - pana ce se obtine un aluat neted.
Din aluat se fac suluri de grosimea unui deget, care se taie in bucati de circa 3 cm si se apasa din loc in loc (pe lat) cu o furculita inmuiata in faina.
Se pune apa cu sare la foc si se fierb incet circa 3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga. Sosul de rosii: Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete.
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute in uleiul incins. Se adauga rosiile decojite (pasate) si se fierb cinci minute la foc potrivit. Apoi se adauga si rosiile taiate cubulete, se dau intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza.
Cand sosul este gata, se introduce busuiocul intreg, spalat si zvantat. Se aseaza gnocchi pe farfurie si deasupra se toarna sosul de rosii fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghocchi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole cu legume si muschi de porc afumat

Fasole cu legume si muschi de porc afumat

1. Legumele se curata si se taie marunt sau mai măşcat, cum va place. 2. Se pune mai intai ceapa

1 vot    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Se spala guliile se curata bine apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Gnocchi - 1 kg de cartofi.
  • Sosul de rosii - 500 g rosii coapte
  • 150 g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • o cutie mare rosii decojite (500 g)
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura busuioc
  • 2 oua mijlocii
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • nucsoara
  • faina pentru framantat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Praz cu masline