autor:

Bianca

» » Spume si creme dulci

Glazura de ciocolata

Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2013

Ingrediente
o ciocolata cu lapte sau amaruie, 3 linguri de frisca batuta sau nu/ smantana dulce

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain-marie, astfel: Se pune o oala cu apa la fiert. Ciocolata se rupe in bucatele mai mici, se pune intr-un vas din inox/ tabla. Acest vas se asaza deasupra primului, astfel incat sa intre in contact cu apa, si astfel ciocolata sa se topeasca.

Cand s-a topit complet, dati deoparte vasul cu ciocolata, si incorporati cele 3 linguri de frisca/ smantana, amestecand pana cand se omogenizeaza.

Se foloseste imediat pentru ornarea unor torturi/ prajituri, sau orice idei va mai vin dumneavostra :)

Eu va ofer o sugestie (poza).



Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile

5 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

COJILE Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    e delicioasa...

  • Bianca

    Bianca (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

    Ba trebuie sa fie fix in contact cu apa..Ia uitati-va in poze cat de buna e... E cam ineptie ideea ca nu trebuie sa fie pe apa. http://ro.wikipedia.org/wiki/Bain-Marie

  • Fara foto

    , 16 octombrie 2013

    vasul in care este ciocolata nu trebuie sa fie in contact cu apa, ciocolata se topeste pe abur altfel nu mai e buna de nimic.

    • Fara foto

      Popa Livia , 19 septembrie 2013

      Este o reteta de glazura simpla, o sa inerc sa o fac pentru negresa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Bianca
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se

16 voturi    11 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu branza dulce si stafide

Tarta cu branza dulce si stafide

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de

1 vot    3 comentarii
59 min
Prajituri
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

valentina ionita (Chef de cuisine)

e delicioasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Sorbet parfumat de capsuni