Globulete dulci de Craciun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Globulete dulci de Craciun

Ingrediente

  • -400 gr.chec(piscoturi, blat de tort,cozonac)
  • -1 plic cacao
  • -2 linguri zahar pudra
  • -100 gr.margarina Rama
  • -1 banana
  • -3 sticlute esenta de rom
  • -100 gr.ciocolata de menaj (pentru glazura)
  • -nuca de cocos sau diferite ornamente pentru décor

Mod de preparare

Margarina se tine la temperatura camerei pentru a se inmuia,apoi se amesteca cu cacaua si zaharul pudra pana se omogenizeaza.

Intr-un vas se rupe in bucati mici checul si se insiropeaza foarte putin cu apa si esentele de rom,apoi se amesteca.

Compozitia obtinuta se amesteca cu crema de margarina si cacao, banana taiata cubulete ,apoi se portioneaza si se formeaza mici sfere,care se lasa la rece.

Ciocolata de menaj se topeste,se aromeaza dupa preferinte,se toarna calda peste globulete,iar apoi acestea se introduce la frigider pentru a se intari ciocolata.Se orneaza cu nuca de cocos sau diferite ornamente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise