Globulete dulci de Craciun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Globulete dulci de Craciun

Ingrediente

  • -400 gr.chec(piscoturi, blat de tort,cozonac)
  • -1 plic cacao
  • -2 linguri zahar pudra
  • -100 gr.margarina Rama
  • -1 banana
  • -3 sticlute esenta de rom
  • -100 gr.ciocolata de menaj (pentru glazura)
  • -nuca de cocos sau diferite ornamente pentru décor

Mod de preparare

Margarina se tine la temperatura camerei pentru a se inmuia,apoi se amesteca cu cacaua si zaharul pudra pana se omogenizeaza.

Intr-un vas se rupe in bucati mici checul si se insiropeaza foarte putin cu apa si esentele de rom,apoi se amesteca.

Compozitia obtinuta se amesteca cu crema de margarina si cacao, banana taiata cubulete ,apoi se portioneaza si se formeaza mici sfere,care se lasa la rece.

Ciocolata de menaj se topeste,se aromeaza dupa preferinte,se toarna calda peste globulete,iar apoi acestea se introduce la frigider pentru a se intari ciocolata.Se orneaza cu nuca de cocos sau diferite ornamente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor