autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2013

Ingrediente
- 1 kgs cartofi dulci, - 350-400 kgs faina bio integrala, - 1 ou de casa, - 1/2 lingurita nucsoara, - 1 lingurita mix de condimente Berbere, - sare de mare, - piper alb macinat, - faina alba pentru presarat, - 80 grame unt, - 3-4 linguri ulei de masline, - 4-5 linguri parmezan, - 3 lingurite seminte de susan, - 100 grame rucolla.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu).
2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se fierb mai repede decat cartofii albi, nu se lasa mult pe foc pentru ca se fac prea moi.
3. Dupa ce se fierb cartofii, se paseaza cu furculita, se adauga oul, sare, piper, nucsoara si mixul de condimente si se amesteca.
4. Se adauga faina si se amesteca in continuare pana se obtine un aluat bun de intins/ rulat. Daca aluatul cere, mai adaugati faina. Pe planseta am presarat cu faina alba.
5. Aluatul format, se imparte in 8 parti egale si se ruleaza fiecare la 2 cm grosime. Se taie apoi bucati de cate un deget, iar cu dosul furculitei se fac mici adancituri (optional).
6. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cand se ridica la suprafata se scot cu o paleta si se scurg intr-o sita. Se adauga putin ulei de masline peste ca sa nu se lipeasca intre ele.
7. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga gnocchi. Sunt gata dupa 3-4 minute.
8. Se servesc calzi cu sosul de rucolla si mult parmezan.
8. Sosul de rucolla se pregateste asa: se spala rucolla, se sterge cu un servetel de hartie si se toaca marunt in blender (sau cu cutitul). Se adauga parmezan, seminte de susan, ulei de masline, sare de mare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 kgs cartofi dulci
  • - 350-400 kgs faina bio integrala
  • - 1 ou de casa
  • - 1/2 lingurita nucsoara
  • - 1 lingurita mix de condimente Berbere
  • - sare de mare
  • - piper alb macinat
  • - faina alba pentru presarat
  • - 80 grame unt
  • - 3-4 linguri ulei de masline
  • - 4-5 linguri parmezan
  • - 3 lingurite seminte de susan
  • - 100 grame rucolla.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

8 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lipie cu ciuperci, porumb si cas