autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2013

Ingrediente
- 1 kgs cartofi dulci, - 350-400 kgs faina bio integrala, - 1 ou de casa, - 1/2 lingurita nucsoara, - 1 lingurita mix de condimente Berbere, - sare de mare, - piper alb macinat, - faina alba pentru presarat, - 80 grame unt, - 3-4 linguri ulei de masline, - 4-5 linguri parmezan, - 3 lingurite seminte de susan, - 100 grame rucolla.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu).
2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se fierb mai repede decat cartofii albi, nu se lasa mult pe foc pentru ca se fac prea moi.
3. Dupa ce se fierb cartofii, se paseaza cu furculita, se adauga oul, sare, piper, nucsoara si mixul de condimente si se amesteca.
4. Se adauga faina si se amesteca in continuare pana se obtine un aluat bun de intins/ rulat. Daca aluatul cere, mai adaugati faina. Pe planseta am presarat cu faina alba.
5. Aluatul format, se imparte in 8 parti egale si se ruleaza fiecare la 2 cm grosime. Se taie apoi bucati de cate un deget, iar cu dosul furculitei se fac mici adancituri (optional).
6. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cand se ridica la suprafata se scot cu o paleta si se scurg intr-o sita. Se adauga putin ulei de masline peste ca sa nu se lipeasca intre ele.
7. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga gnocchi. Sunt gata dupa 3-4 minute.
8. Se servesc calzi cu sosul de rucolla si mult parmezan.
8. Sosul de rucolla se pregateste asa: se spala rucolla, se sterge cu un servetel de hartie si se toaca marunt in blender (sau cu cutitul). Se adauga parmezan, seminte de susan, ulei de masline, sare de mare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUFLEU DE CONOPIDA

SUFLEU DE CONOPIDA

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi gratinati la cuptor

Cartofi gratinati la cuptor

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la prajit cateva minute, cat sa se inmoaie, nu sa

23 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 kgs cartofi dulci
  • - 350-400 kgs faina bio integrala
  • - 1 ou de casa
  • - 1/2 lingurita nucsoara
  • - 1 lingurita mix de condimente Berbere
  • - sare de mare
  • - piper alb macinat
  • - faina alba pentru presarat
  • - 80 grame unt
  • - 3-4 linguri ulei de masline
  • - 4-5 linguri parmezan
  • - 3 lingurite seminte de susan
  • - 100 grame rucolla.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cuiburi de mamaliga