Gogoşele pentru aperitive

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar făină
  • 5 ouă
  • un praf de sare
  • grăsime pentru formă

Mod de preparare

Se fierbe apa cu uleiul, când începe să fiarbă se pune făina în ploaie şi sarea amestecând neîncetat până când se observă că aluatul se desprinde de pe cratiţă. Se dă la o parte. Când compoziţia este caldă, se adaugă cele 5 ouă, unul câte unul, amestecând mereu ş se lasă apoi să se răcească.

Se unge o tavă de copt cu unt sau cu ulei şi pun cu linguriţa grămăjoare de compoziţe rece(aceste drămăjore trebuie să aibă formă de gogoşi şi să fie puse în tavă la distanţă una de alta).Se coc la foc foarte tare. Când sunt coapte se lasă să se răcească bine, apoi cu un cuţit bine ascuţit, se taie se taie căpăcele în aşa fel, ca o parte să răână prinsă. Se umplu gogoşile cu diverse aperitive( pastă de peşte, salata de peşte, icre, salata de vinete, brânză dulce frecată cu unt şi cu mărar tocat, etc)

Un pic modificată, reţeta(cu două-trei linguriţe de zahăr) se pot folosi gogoşele mai mici şi pentru Choux a la creme.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise