autor:

mariana scarlat

» » Aluaturi si Foietaje

Gogoşele pentru aperitive

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Ingrediente
1/2 pahar apa, 1/2 pahar ulei, 1 pahar făină, 5 ouă, un praf de sare, grăsime pentru formă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se fierbe apa cu uleiul, când începe să fiarbă se pune făina în ploaie şi sarea amestecând neîncetat până când se observă că aluatul se desprinde de pe cratiţă. Se dă la o parte. Când compoziţia este caldă, se adaugă cele 5 ouă, unul câte unul, amestecând mereu ş se lasă apoi să se răcească.
Se unge o tavă de copt cu unt sau cu ulei şi pun cu linguriţa grămăjoare de compoziţe rece(aceste drămăjore trebuie să aibă formă de gogoşi şi să fie puse în tavă la distanţă una de alta).Se coc la foc foarte tare. Când sunt coapte se lasă să se răcească bine, apoi cu un cuţit bine ascuţit, se taie se taie căpăcele în aşa fel, ca o parte să răână prinsă. Se umplu gogoşile cu diverse aperitive( pastă de peşte, salata de peşte, icre, salata de vinete, brânză dulce frecată cu unt şi cu mărar tocat, etc)
Un pic modificată, reţeta(cu două-trei linguriţe de zahăr) se pot folosi gogoşele mai mici şi pentru Choux a la creme.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşele pentru aperitive" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete umplute cu dulceata si nuci

Cornulete umplute cu dulceata si nuci

Cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei, unde adaugam 1 ou intreg, zaharul, coaja rasa

14 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pavel Gabriela , 14 septembrie 2013

    MINUNATE SI USOR DE FACUT.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Delicioase cu orice umplutura !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 august 2009

    Sunt foarte bune si de efect

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Sunt tare bune,bravo.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      Da, dar voi aveti mai mult timp pentru gatit.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      O reteta grozava...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      Bravo Mariana ! Folosesc si eu reteta asta pentru choux-uri aperitiv si le umplu cu ciuperci sau creier...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar făină
  • 5 ouă
  • un praf de sare
  • grăsime pentru formă

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Delicioase cu orice umplutura !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine nedospita (azima)