autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Gogoşi

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Ingrediente
Pentru 30 de plăcinte:, 350 g de făină nula cernută proaspăt, 50 g de unt moale, 2 ouă întregi, 30 g de drojdie, 50 g de zahăr, 100 ml de lapte, putină sare, 2 linguri de rom, coajă de lămâie, zahăr pudră(pentru aspect!)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

1 Într-un bol, amestecă laptele călduţ cu jumătate din zahăr şi cu drojdia . Lasă la cald 10 minute să crească.
2 Într-un castron pune făina, fă la mijloc o gaură în care pui ouăle bătute cu sarea, adaugă zahărul, untul, romul şi drojdia crescută.
3 Amestecă pentru a obtine un aluat omogen, mai adaugă puţină făină dacă se lipeşte, frământă bine. Acoperă şi lasă să crească aprox. 45 mn într-un loc fără curenţi de aer, călduţ.
4 Întinde aluatul , taie forme cu un pahar de sticlă muiat în făina să nu se lipească marginile.
5 Lasă-le să crească puse pe planşeta pudrată cu făină si acoperite cu un şervet cam 20 mn. Coace-le în ulei cald, întorcându-le când sunt făcute pe o parte. Reglează focul să nu se ardă şi vezi că se coc repede! Nu dormi!
6 Scoate-le pe hârtie, apoi pune-le pe un platou şi pudrează-le din belşug cu zahăr pudră în care ai pus şi nişte zahăr vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
GOGOSI CU TOPPING DE CIOCOLATA

GOGOSI CU TOPPING DE CIOCOLATA

Se dizolva drojdia in laptele caldut cu zaharul si un praf de sare,iar dupa ce a crescut,o punem

11 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi  pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle. Într-un vas pune fãina,

12 voturi    5 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 30 de plăcinte:
  • 350 g de făină nula cernută proaspăt
  • 50 g de unt moale
  • 2 ouă întregi
  • 30 g de drojdie
  • 50 g de zahăr
  • 100 ml de lapte
  • putină sare
  • 2 linguri de rom
  • coajă de lămâie
  • zahăr pudră(pentru aspect!)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Impletituri