autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Gogoşi

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Ingrediente
Pentru 30 de plăcinte:, 350 g de făină nula cernută proaspăt, 50 g de unt moale, 2 ouă întregi, 30 g de drojdie, 50 g de zahăr, 100 ml de lapte, putină sare, 2 linguri de rom, coajă de lămâie, zahăr pudră(pentru aspect!)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

1 Într-un bol, amestecă laptele călduţ cu jumătate din zahăr şi cu drojdia . Lasă la cald 10 minute să crească.
2 Într-un castron pune făina, fă la mijloc o gaură în care pui ouăle bătute cu sarea, adaugă zahărul, untul, romul şi drojdia crescută.
3 Amestecă pentru a obtine un aluat omogen, mai adaugă puţină făină dacă se lipeşte, frământă bine. Acoperă şi lasă să crească aprox. 45 mn într-un loc fără curenţi de aer, călduţ.
4 Întinde aluatul , taie forme cu un pahar de sticlă muiat în făina să nu se lipească marginile.
5 Lasă-le să crească puse pe planşeta pudrată cu făină si acoperite cu un şervet cam 20 mn. Coace-le în ulei cald, întorcându-le când sunt făcute pe o parte. Reglează focul să nu se ardă şi vezi că se coc repede! Nu dormi!
6 Scoate-le pe hârtie, apoi pune-le pe un platou şi pudrează-le din belşug cu zahăr pudră în care ai pus şi nişte zahăr vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat

1126 voturi    67 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu cascaval

Gogosi cu cascaval

- albusurile se bat spuma tare - cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu albusurile -

13 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 30 de plăcinte:
  • 350 g de făină nula cernută proaspăt
  • 50 g de unt moale
  • 2 ouă întregi
  • 30 g de drojdie
  • 50 g de zahăr
  • 100 ml de lapte
  • putină sare
  • 2 linguri de rom
  • coajă de lămâie
  • zahăr pudră(pentru aspect!)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură de sărbătoare din Franţa