autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Gogoşi

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Ingrediente
Pentru 30 de plăcinte:, 350 g de făină nula cernută proaspăt, 50 g de unt moale, 2 ouă întregi, 30 g de drojdie, 50 g de zahăr, 100 ml de lapte, putină sare, 2 linguri de rom, coajă de lămâie, zahăr pudră(pentru aspect!)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

1 Într-un bol, amestecă laptele călduţ cu jumătate din zahăr şi cu drojdia . Lasă la cald 10 minute să crească.
2 Într-un castron pune făina, fă la mijloc o gaură în care pui ouăle bătute cu sarea, adaugă zahărul, untul, romul şi drojdia crescută.
3 Amestecă pentru a obtine un aluat omogen, mai adaugă puţină făină dacă se lipeşte, frământă bine. Acoperă şi lasă să crească aprox. 45 mn într-un loc fără curenţi de aer, călduţ.
4 Întinde aluatul , taie forme cu un pahar de sticlă muiat în făina să nu se lipească marginile.
5 Lasă-le să crească puse pe planşeta pudrată cu făină si acoperite cu un şervet cam 20 mn. Coace-le în ulei cald, întorcându-le când sunt făcute pe o parte. Reglează focul să nu se ardă şi vezi că se coc repede! Nu dormi!
6 Scoate-le pe hârtie, apoi pune-le pe un platou şi pudrează-le din belşug cu zahăr pudră în care ai pus şi nişte zahăr vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi

Gogosi

300 gr lapte caldut, drojdia, o lingurita zahar pudra si 3 linguri faina se incalzesc la foc mic

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Se pregateste o maia din drojdie o lingura de zahar si una de faina cu putina apa.Cand a crescut

49 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 30 de plăcinte:
  • 350 g de făină nula cernută proaspăt
  • 50 g de unt moale
  • 2 ouă întregi
  • 30 g de drojdie
  • 50 g de zahăr
  • 100 ml de lapte
  • putină sare
  • 2 linguri de rom
  • coajă de lămâie
  • zahăr pudră(pentru aspect!)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Turte ca in Moldova