autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Gogoase

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
700 gr (5 pahare) faina alba, 420 ml (13/4 pahare ) lapte, 50 gr drojdie, 50 gr unt topit, 100 gr (1/2)pahar zahar, 1ou, 1 lingurita stearsa de sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Se poate face un aluat cu robotul de bucatarie sau de mina. Intr-un vas punem drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

In alt vas din restul ingridentelor pregatim un aluat la care adaugam drojdia fermentata si framintam un aluat moale si pufos.

Lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul il framintim putin si intindem o foaie de 2 cm grosime.

Cu oforma scoatem cercuri si cu o alta forma mai mica le facem o gaura la mijloc.

Mai lasam sa creasca inca 20 de minute pina cind gogoasele se umfla.

Le dam la copt la 180 de grade (cuptorul incins dinainte) aproape 20 de minute.

Cind sint gata le presaram cu zahar pudra sau cu ciocolata topita sau dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval

Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval

Din mamaliga se gatesc gogoasele, care se aseaza pe tava unsa cu unt. Se amesteca brinza alba de

4 voturi    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Intr-un castron se bate branza cu oualele pana devin o pasta omogena. Adaugam esenta de rom. Se unge

2 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Am pregatit azi gogosele dupa reteta ta, am framantat o jumatate din compozitia prezentata de tine, au iesit deosebit de bine si bune. Am pregatit ursuleti,inimioare si gogosi cu gaura,pe care le-am tras prin glasura de ciocolata! Mersi pentru reteta!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Missy , 11 februarie 2010

    Le-am facut si eu , au iesit foarte bune si pufoase. Multumim pentru reteta!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    bune,frumoase...gustoase!!!:))

Dificultate

Redusa

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • 700 gr (5 pahare) faina alba
  • 420 ml (13/4 pahare ) lapte
  • 50 gr drojdie
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr (1/2)pahar zahar
  • 1ou
  • 1 lingurita stearsa de sare

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Missy

Le-am facut si eu , au iesit foarte bune si pufoase. Multumim pentru reteta!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pasca cu branza,crema de smantana si bezea