autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Gogoase

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
700 gr (5 pahare) faina alba, 420 ml (13/4 pahare ) lapte, 50 gr drojdie, 50 gr unt topit, 100 gr (1/2)pahar zahar, 1ou, 1 lingurita stearsa de sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

Se poate face un aluat cu robotul de bucatarie sau de mina. Intr-un vas punem drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

In alt vas din restul ingridentelor pregatim un aluat la care adaugam drojdia fermentata si framintam un aluat moale si pufos.

Lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul il framintim putin si intindem o foaie de 2 cm grosime.

Cu oforma scoatem cercuri si cu o alta forma mai mica le facem o gaura la mijloc.

Mai lasam sa creasca inca 20 de minute pina cind gogoasele se umfla.

Le dam la copt la 180 de grade (cuptorul incins dinainte) aproape 20 de minute.

Cind sint gata le presaram cu zahar pudra sau cu ciocolata topita sau dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval

Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval

Din mamaliga se gatesc gogoasele, care se aseaza pe tava unsa cu unt. Se amesteca brinza alba de

4 voturi    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Jeleu de morcovi

Jeleu de morcovi

Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul

14 voturi    8 comentarii
3h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Am pregatit azi gogosele dupa reteta ta, am framantat o jumatate din compozitia prezentata de tine, au iesit deosebit de bine si bune. Am pregatit ursuleti,inimioare si gogosi cu gaura,pe care le-am tras prin glasura de ciocolata! Mersi pentru reteta!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Missy , 11 februarie 2010

    Le-am facut si eu , au iesit foarte bune si pufoase. Multumim pentru reteta!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    bune,frumoase...gustoase!!!:))

Dificultate

Redusa

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • 700 gr (5 pahare) faina alba
  • 420 ml (13/4 pahare ) lapte
  • 50 gr drojdie
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr (1/2)pahar zahar
  • 1ou
  • 1 lingurita stearsa de sare

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Missy

Le-am facut si eu , au iesit foarte bune si pufoase. Multumim pentru reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza si stafide