Reteta postata pe: 24 septembrie 2009
Ingrediente
10 kg gogonele, 5 kg apa, 5 ardei iuti, 125 gr sare, 3 bucati hrean, usturoi, morcov, telina, cateva foi de varza
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Gogonele se spala, se pun in borcane mari adaugand printre ele foi de varza, felii de morcov, usturoi, ardei iuti si frunze si radacini de telina.
Mai aproape de gura borcanului se pune hrenul. Se toarna apa care a fost fiarta in prealabil impreuna cu sarea.
Borcanele se lasa descoperite pana cand gogonele incep sa fermenteze.
Se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Se spala toate legumele si se aseaza in borcane astfel incat in fiecare borcan sa fie dupa gust cimbru
Dezosati pieptul si in condimentati cu sare+piper.Cat timp carnea isi ia gustul,puneti o tigaie pentru
1 vot
0 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: valentina ionita