autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

GOGONELE MURATE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Ingrediente
5 kg. gogonele(nepatate, necrapate),, 1 telina,, 2 morcovi,, 2 radacini de patrunjel,4 catei de usturoi,, 4 ardei iuti(optional),, 1 hrean ,, 5 linguri de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

36 voturi

Mod de preparare

1.Se spala gogonelele , se aseaza in borcane si printre ele se pun rondele de morcovi, de patrunjel, de telina , usturoiul curatat si crestat, hreanul taiat bastonase, ardeii iuti intepati in mai multe locuri cu o scobitore.
2.Se fierbe apa cu sare si se toarna peste gogonele, se leaga sau se capseaza borcanele si se pun in camara.(apa se masoara in functie de cate borcane s-au umplut cu gogonele).
Daca ti-a placut reteta noastra "GOGONELE MURATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti cu gogonele murate pentru iarna

Castraveti cu gogonele murate pentru iarna

Luam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos. Spalam bine castravetii

0 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • gily

    gily (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2011

    buna ziua,as dori sa stiu daca saramura se toarna fierbinte peste gogonele,multumesc.

  • Fara foto

    Varadi Silvia , 13 iulie 2010

    Abia astept sa pun si eu.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    am sa fac chiar zilele astea chiar daca e v ara -mi-ai facut pofta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      In fiecare an pun la murat si gogonele.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte bune langa mancare de carne.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Da, este o reteta testata, dar cand spun un hrean, ma gandesc la o radacina de 200-250 de grame(dupa curatire), asa cum am eu in gradina,taiat in bastonase.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      foarte buna

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Cred ca e cam putin hrean si usturoi. Eu adaug si marar. Dar daca ai testat, e ok.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • 5 kg. gogonele(nepatate
  • necrapate),
  • 1 telina,
  • 2 morcovi,
  • 2 radacini de patrunjel,4 catei de usturoi,
  • 4 ardei iuti(optional),
  • 1 hrean ,
  • 5 linguri de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

gily (Chef de cuisine)

buna ziua,as dori sa stiu daca saramura se toarna fierbinte peste gogonele,multumesc.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni