Gogonelele se spala si se pun la scurs.Pe fundul unui borcan se aseaza crengutele de visin si o parte din mararul uscat.Hreanul curatat, radacina de telina taiata in felii groase de 1-2 cm,usturoiul curatat si taiat rondele, frunzele de telina, morcovul taiat rondele mai groase (sau daca sunt mai mici, pot fi pusi si intregi)se amesteca printre gogonelele puse in borcan. Dupa ce s-a umplut borcanul, deasupra gogonelelor se pune restul de marar, 2-3 radacini mici de hrean si frunze de telina.
Saramura se prepara astfel:
Se pune apa intr-un vas(aproximativ jumatatea capacitatii borcanului), se pune intre 30-50g la litrul de apa, dupa gust,piper si foi de dafin si se pun la fiert (de exemplu la 3 litri de zeama se adauga 3-4 foi de dafin si 6-7 boabe de piper).Dupa ce incepe sa clocoteasca saramura se mai lasa 5 minute.
Cand aceasta este calduta(astfel incat atunci cand o turnam in borcane, acestea sa nu crape) se toarna peste gogonele. Se leaga sau se pun capace la borcane si se depoziteaza in debara sau pivnita.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii