Gogonele murate

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Gogonele
  • Morcov
  • Marar uscat
  • Hrean
  • Telina frunze+radacina
  • Sare
  • Piper boabe
  • Crengute de visin
  • Usturoi
  • Foi de dafin

Mod de preparare

Gogonelele se spala si se pun la scurs.Pe fundul unui borcan se aseaza crengutele de visin si o parte din mararul uscat.Hreanul curatat, radacina de telina taiata in felii groase de 1-2 cm,usturoiul curatat si taiat rondele, frunzele de telina, morcovul taiat rondele mai groase (sau daca sunt mai mici, pot fi pusi si intregi)se amesteca printre gogonelele puse in borcan. Dupa ce s-a umplut borcanul, deasupra gogonelelor se pune restul de marar, 2-3 radacini mici de hrean si frunze de telina.

Saramura se prepara astfel:

Se pune apa intr-un vas(aproximativ jumatatea capacitatii borcanului), se pune intre 30-50g la litrul de apa, dupa gust,piper si foi de dafin si se pun la fiert (de exemplu la 3 litri de zeama se adauga 3-4 foi de dafin si 6-7 boabe de piper).Dupa ce incepe sa clocoteasca saramura se mai lasa 5 minute.

Cand aceasta este calduta(astfel incat atunci cand o turnam in borcane, acestea sa nu crape) se toarna peste gogonele. Se leaga sau se pun capace la borcane si se depoziteaza in debara sau pivnita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise