Gogonelele se spala si se pun la scurs.Pe fundul unui borcan se aseaza crengutele de visin si o parte din mararul uscat.Hreanul curatat, radacina de telina taiata in felii groase de 1-2 cm,usturoiul curatat si taiat rondele, frunzele de telina, morcovul taiat rondele mai groase (sau daca sunt mai mici, pot fi pusi si intregi)se amesteca printre gogonelele puse in borcan. Dupa ce s-a umplut borcanul, deasupra gogonelelor se pune restul de marar, 2-3 radacini mici de hrean si frunze de telina.
Saramura se prepara astfel:
Se pune apa intr-un vas(aproximativ jumatatea capacitatii borcanului), se pune intre 30-50g la litrul de apa, dupa gust,piper si foi de dafin si se pun la fiert (de exemplu la 3 litri de zeama se adauga 3-4 foi de dafin si 6-7 boabe de piper).Dupa ce incepe sa clocoteasca saramura se mai lasa 5 minute.
Cand aceasta este calduta(astfel incat atunci cand o turnam in borcane, acestea sa nu crape) se toarna peste gogonele. Se leaga sau se pun capace la borcane si se depoziteaza in debara sau pivnita.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii