autor:

gabriela bacila

» » Conserve si muraturi

Gogonele murate II

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2007

Ingrediente
gogonele, usturoi, morcovii, sare, foi de dafin, boabe de piper, frunze de telina, hrean, varza rosie, otet(dupa gust), cimbru, marar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

49 voturi

Mod de preparare

Pe fundul borcanului se aseaza ramurele de cimbru si marar. Gogonelele se aseaza in borcan. Printre ele se pun catei de usturoi, felii de morcov si bucatele de varza rosie, apa, sarea, otetul, foile de dafin si boabele de piper se dau in clocot.

Hreanul si frunzele de telina se pun peste gogonele. Cand apa s-a racit se toarna in borcan. Se pot pune si cu apa rece (nefiarta). Sarea se pune in fuctie de capacitatea borcanului. ex:borcan 3 L se pun 3 linguri de sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate II" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
SALATA DE GOGONELE MURATE

SALATA DE GOGONELE MURATE

Taiem gogonelele in patru, le stropim cu putin ulei si adaugam si putin piper.Este o salata delicioasa

2 voturi    3 comentarii
3 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Bune muraturile.

  • Fara foto

    ioana , 17 septembrie 2009

    Cantitatile si le stabileste fiecare dupa gust. Important este sa pui o lingura de sare la un litru de apa.

  • Fara foto

    gabriela , 08 septembrie 2009

    Eu am pus citeva frunze de varza rosie intre gogonele si i-a dat un gust foarte bun. Nu e obligatoriu sa puneti.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      De ce trebuie varza rosie la muraturi de gogonele? Varza cind e murata are un miros greu si nu se mureaza inainte? Vreau sa primesc raspuns.

    • Fara foto

      suzana , 06 octombrie 2008

      F interesanta, dar nu stiu cata sare la cata apa ?

    • Fara foto

      criss , 16 septembrie 2008

      Ar fi si mai simplu daca ati spune si cantitatile...

    • Fara foto

      vazzy , 11 septembrie 2008

      Destul de util si simplu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

49 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bune muraturile.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
compot de prune aromat