autor:

gabriela bacila

» » Conserve si muraturi

Gogonele murate

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2007

Ingrediente
gogonele, cimbru, marar, usturoi, frunze de telina, sare mare neiodata, hrean

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

98 voturi

Mod de preparare

Pe fundul borcanului se aseaza crengutele de cimbru si marar. Gogonelele se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se aseaza in borcan. Acesta operatie se face pentru a putea patrunde gustul de usturoi in gogonele. Apa cu sarea se pun la fiert: sarea se pune in functie de capacitatea borcanului. Daca borcanul este de 3 litri atunci puneti 3 linguri de sare mare neiodata. Cand apa clocoteste se adauga usturoiul pisat. Se lasa sa dea in 2 - 3 clocote, apoi se lasa la racit. Frunzele de telina si hreanul se pun deasupra gogonelelor pentru a sigila borcanul. Se torna apa peste gogonele si se leaga borcanele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
SALATA DE GOGONELE MURATE

SALATA DE GOGONELE MURATE

Taiem gogonelele in patru, le stropim cu putin ulei si adaugam si putin piper.Este o salata delicioasa

2 voturi    3 comentarii
3 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cazimir Adriana , 02 octombrie 2017

    Fffffbune

  • Fara foto

    lica , 07 octombrie 2013

    foarte gustoase

  • Fara foto

    Imre És Tunde Toth , 01 octombrie 2013

    excelent

    • Fara foto

      d\'onBacus , 07 octombrie 2009

      dece trebuie sa pun 2 kde sare la un k de gogonele?

    • Fara foto

      mikaela , 02 octombrie 2009

      nu inteleg ceva: sa spunem ca partea cu cantitatile e la imaginatia fiecaruia, dar de ce treb intepate gogonelele?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Reteta nu contine ce e mai important ,cantitatile.

    • Fara foto

      vlad , 10 septembrie 2009

      Mie mi se pare ok!

    • Fara foto

      Marcu. , 03 august 2009

      O reteta fara noima. Ordinea operatiunilor e incurcata si fara logica. Internetul e o minune dar si o tragedie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

98 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Cazimir Adriana

Fffffbune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Bulion de rosii preparat in casa