autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gogosari cu conopida in otet

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 septembrie 2013

Ingrediente
3.5 kg gogosari, o conopida, 1 litru otet, 180 gr zahar, 200 ml ulei, 2 linguri sare, boabe de piper, foi de dafin, 250-300 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 3h

63 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se spala, li se scoate cotorul si se scutura de toate semintele.
Dupa ce i-am curatat ii taiem felii mai grosute. Conopida o spalam bine apoi o desfacem buchetele mici.
Intr-o oala mai larga pregatim compozitia de otet.
Amestecam otetul, apa, uleiul, zaharul, sarea, boabe de piper si foi de dafin rupte bucatele mici.
Punem oala pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam 2 maini de gogosari si o mana de conopida .
Le dam 2-3 clocote timp de cateva secunde, apoi ii scoatem .
Procedam tot asa pana am terminat gogosarii si conopida.
Ii asezam imediat ce ii scoatem in borcane, pe care inainte le spalam bine cu apa calda si le lasam la scurs. Turnam compozitia de otet fierbinte peste gogosari in borcane. Inchidem bine borcanele .
Le asezam intr-o patura si ii tinem asa inveliti pana a 2 a zi cand le ducem la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu conopida in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii

8 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria , 23 octombrie 2017

    Ok.

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2017

    Multumesc Este!

  • Fara foto

    Este , 17 septembrie 2017

    Buna

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2017

      Multumesc Ioana! Sper sa iti fie pe plac!

    • Fara foto

      Ioana , 10 septembrie 2017

      Am s-o incerc.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 20 august 2017

      Sile, cred ca in doua saptamani sunt buni. Nu stiu cu exactitate sa iti zic, pentru ca eu ii pun in august si incepem sa ii consumam prin noiembrie.

    • Fara foto

      Sile , 18 august 2017

      In cit timp se mureaza???

    • Fara foto

      janos , 21 septembrie 2016

      Natalia, cum nu se pune apa?

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2015

      Mariana Cojocari, daca ar fi asa acri, nici eu nu as manca, dar ies foarte buni...

    • Fara foto

      Mariana Cojocari , 11 septembrie 2015

      prea mult otet,prea putina apa=ACRU

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

      Stefan cu rachiu n-am mai auzit pana acum dar orice e posibil!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

      Am mai auzit care fac cu miere Anca. E o varianta!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

      Natalia fiecare face cum stie si cum ii place!

    • Fara foto

      Anca , 15 septembrie 2013

      si eu fac, dar fara ulei si adaug si miere! super!

    • Fara foto

      Stefan Niculet , 11 septembrie 2013

      eu pun rachiu.

    • Fara foto

      Natalia Junghietu , 09 septembrie 2013

      apa nu se toarna, la un litru de otet se pune 250 ml ulei si plus condimentele...atit.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2013

      Veronica eu la 1 litru de otet pun o cana, o cana si un pic de apa. Eu gust putin compozitia de otet si o fac dupa gustul meu!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2013

      Sanda din cate stiu hreanul ajuta sa ii tina tari sa nu se inmoaie. Este buna ideea ta!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2013

      Mihaela, Miori multumesc!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2013

      Corina multumesc

    • Fara foto

      Vrabie Veronica , 08 septembrie 2013

      cata apa se pune la 1l otet?

    • Fara foto

      veronica , 08 septembrie 2013

      cata apa se pune, ca nu scrie?

    • Fara foto

      sanda , 08 septembrie 2013

      Sunt foarte bun numai ca eu am adaugat si hrean taiat suvite si l-am pus printre gogasari in borcane si deasupra am pus frunze de telina.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2013

      interesant n-am facut niciodata cu conopida trebuie incercat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2013

      Foarte tentanti!*****

    • Fara foto

      Corina Dumitru , 06 septembrie 2013

      DA, INTERESANTA combinatia asa, se putea pune si conopida in interiorul gogosarilor, si aratau super.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2013

      Buna. Nu este prea mult otet deoare mai pui apa, zaharul care trag din taria lui. Insa dac tie iti plac mai putin acri pui mai putin otet, nu e nici o problema!

    • Fara foto

      Apostu Aneta , 03 septembrie 2013

      si eu fac asa ceva , sunt superr buni!

    • Fara foto

      Elena M Elena , 03 septembrie 2013

      super bun! ginerele meu se. da in vint dupa ei , mai ales conopida!

    • Fara foto

      Gabriel Dan Drelciuc , 02 septembrie 2013

      eu pun rachiu.

    • Fara foto

      Mara Nacu , 02 septembrie 2013

      ce bunatate...a venit toamnaaaa...

    • Fara foto

      ... , 02 septembrie 2013

      un litru de otet nu e prea mult??????

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

63 voturi

Ingrediente

  • 3.5 kg gogosari
  • o conopida
  • 1 litru otet
  • 180 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 250-300 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati