autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Gogosari cu otet si zahar

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Ingrediente
5 kg gogosari,, 1 kg zahar,, 1 kg otet,, 2 bucati de radacina de hrean,, cateva frunze de visin,, sare mare.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

95 voturi

Mod de preparare

Spal, curat gogosarii si ii tai in patru. Asez toti gogosarii intr-un vas mai mare, amestec zaharul cu otetul si dau peste gogosari. Las peste noapte. A doua zi, asez gogosarii in borcan, masor lichidul, adaug o lingura de sare mare la un litru de lichid. Umplu borcanul cu lichidul rezultat, acopar cu celofan si dau la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu otet si zahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • pacurariu maria , 23 septembrie 2020

    va multumesc pentru reteta sitdeliciosi

  • livia , 25 septembrie 2019

    si conservant?

  • Elena , 10 septembrie 2019

    Aceasta reteta o folosesc de ani de zile. Sunt excelenti!

    • ciquita , 30 septembrie 2017

      foarte buni, o reteta excelenta!

    • Petra Rotariu , 20 octombrie 2014

      dintr.un kg de otet ajunge pt toti gogosarii fara sa mai pun apa???

    • Gheorghe Violeta , 28 octombrie 2013

      buni de tot

    • Liliana Alexandru , 25 septembrie 2013

      dintr.un kg de otet ajunge pt toti gogosarii fara sa mai pun apa???

    • Liliana Alexandru , 24 septembrie 2013

      maine ii pregatesc gata

    • Adriana Roman , 28 august 2013

      ok

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Si eu ii pregatesc asa.Sunt buni intr-adevar,dar nu acri...Sunt dulcegi si gustosi.Eu pun si frunze de dafin.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      cam asa pregatesc si eu,ft buni si acriiiii!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

95 voturi

Ingrediente

  • 5 kg gogosari,
  • 1 kg zahar,
  • 1 kg otet,
  • 2 bucati de radacina de hrean,
  • cateva frunze de visin,
  • sare mare.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

pacurariu maria

va multumesc pentru reteta sitdeliciosi

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Suc de afine fără zahăr