autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Gogosari cu struguri

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
4 kg gogosari, 3,5-4 l otet (in functie de borcanele folosite), 2 kg zahar, 4 - 5 linguri sare, piper boabe,boabe de coriandru,boabe de mustar,hrean tocat marunt, 1 kg struguri albi, 1 kg struguri negri

Dificultate: Redusa Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza putin,se adauga sarea, otetul, piper.
Gogosarii se spala,se scot cotoarele si semintele. Se oparesc in compozitia de mai sus si se dau la rece.
Gogosarii se umplu cu boabe de struguri,deasupra se pune un capacel de gogosar ,se aseaza in borcan unul peste altul in asa fel incat sa nu iasa strugurii,iar printre iei se presara hrean tocat.Se toarna zeama peste ei,se leaga bine sau se capseaza borcanele si se tin invelite pana a doua zi.
Sunt deliciosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari marinati umpluti cu struguri

Gogosari marinati umpluti cu struguri

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele

20 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari umpluti cu struguri

Gogosari umpluti cu struguri

Gogosarii curatati de cotoare si seminte si spalati, sunt lasati sa se scurga. Boabele de struguri

1 vot    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Buni gogosarii astia cu struguri. Buni de tot ! Si noua ne plac mult....

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    O sa-ti placa cu siguranta...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    La toamna.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • 4 kg gogosari
  • 3,5-4 l otet (in functie de borcanele folosite)
  • 2 kg zahar
  • 4 - 5 linguri sare
  • piper boabe,boabe de coriandru,boabe de mustar,hrean tocat marunt
  • 1 kg struguri albi
  • 1 kg struguri negri

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

O sa-ti placa cu siguranta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti deshidratati macinati