autor:

valentina ionita

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Gogosari deliciosi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
5 kg gogosari, hrean, usturoi, foi de dafin, piper boabe, boabe de coriandru, boabe de mustar, Marinata:, 1l otet din vin, 400 g zahar, 2 linguri sare, 4 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

55 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se spala, se indeparteaza cu grija cotoarele, se taie felii si se tin in marinata mai sus mentionata 24 de ore (in frigider), iar apoi se aranjeaza in borcane cu bucati de hrean, usturoi, foi de dafin, piper boabe, boabe de coriandru, boabe de mustar. Peste gogosari se toarna marinata si se leaga bine borcanele pentru iarna.
Daca va ramane zeama o puteti folosi la salata de varza rosie, sfecla rosie la borcane.
O sa va dau si aceste retete.
Spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari deliciosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Tarta cu fructe de padure si visine

Tarta cu fructe de padure si visine

Aluatul: Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Shake aromat de banane cu iaurt din soia si scortisoara

Shake aromat de banane cu iaurt din soia si scortisoara

Se mixeaza bananele cu blenderul. Se amesteca cu zeama de lamaie, mierea, apa minerala si iaurtul

1 vot    0 comentarii
15 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine):

    Am pregatit dar o cantitate mai mica si am pus toul proportional cu cantitatea de gogosari pe care am avut-o. Inca nu va pot spune cum sunt dar cind o sa desfac primul borcanel am sa trec pe aici si o sa va spun.Nu am avut hrean ca in Spania nu este ,dar cum am spus si in comentarii am sa mai incerc si o sa pun hrean in otet(razuit)nu cred ca afecteaza reteta. De tura asta am pus cite un catel de usturoi in fiecare borcanel. Eu cred ca nu pot gusta inca pentru ca trebuie sa se mureze putin , nu? Asta e parerea mea. Va pup dulce .

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Cu multa placere Lucia...Pup

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Un deliciu! Merci de reteta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Te astept...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      La toamna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Ma bucur ca va plac...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte gustosi! Si eu ii prepar in mod asemanator>

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Abia astept ...O sa-ti placa tare mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Abia astept sa o "testez "si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      O sa va placa in mod sigur....Astept vesti de la voi...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Foarte interesanta aceasta reteta! Se retine si la toamna... cand avem gogosari o voi pune in practica.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Va multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Nu draga Lumi,nu se mai fierb...Ii pregatesti asa la rece si sunt tare gustosi si tin foarte bine...

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Multumesc ,Valentina tocmai cautam o reteta pentru gogosari pentru ca vreau sa prepar si eu citeva borcane pentru vara ( da,da aici in Spania pregatim muraturile si conservele iarna pt.vara caci acum e sezonul de recoltare aici ) Multumesc inca o data si o sa-ti spun cum mi-au iesit. Aaaaaa sa nu uit , nu trebuiesc date borcanele la dust ? Toate cele bune .

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      nu ii mai fierbi?

    • Fara foto

      maria mihalache , 15 ianuarie 2010

      Bine spus .....deliciosi.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Sunt foarte deliciosi.........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Multumesc mult pentru sfaturile si aprecierile voastre...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Eu pun 1kg zahar,1kg otet si 2 litri de apa si tin mult timp.Felicitari si pentru reteta ta care este la fel de buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Ma bucur mult Elena ca ti-au placut...Folosesc aceleasi ingrediente pentru varza rosie sau alba la borcan,doar schimb cantitatile in functie de cata varza folosesc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Foarte gustosi. Se pastreaza grozav de bine.

    • Fara foto

      Moraru Elena , 03 septembrie 2009

      Am cautat o reteta cu pastrarea gogosarilor pentru iarna si nu am gasit niciuna ca sa imi convina sa o prepar. Aceasta este deosebita, am facut-o si mi-a iesit foarte bine si este foarte buna. As dori si chiar va rog, draga doamna Valentina Ionita, sa-mi dati si retetele pentru varza rosie sau alba la borcane, se fac la fel ca gogosarii sau numai acea marinata se pune peste varza direct? Multumesc anticipat dar mai multumesc anticipat si pentru deranjul de a-mi da si celelate retete. Va doresc multa sanatate. Elena

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

55 voturi

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • hrean
  • usturoi
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • boabe de coriandru
  • boabe de mustar
  • Marinata:
  • 1l otet din vin
  • 400 g zahar
  • 2 linguri sare
  • 4 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cu multa placere Lucia...Pup

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pisto