Gogosari dulci-acrisori

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gogosari dulci-acrisori

Ingrediente

  • Gogosari
  • radacina si frunze de telina
  • hrean
  • morcov
  • varza rosie
  • conopida
  • cateva boabe de struguri(eu prefer rosii)
  • piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • Ingrediente pentru 6 litri de apa
  • 1 kg otet pentru muraturi
  • 1 kg zahar
  • 6 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
  • 2 plicuri pikant fix

Mod de preparare

Este o reteta de gogosari care cu siguranta va fi pe gustul multora. Gogosarii nu vor fi nici foarte acri, nici foarte dulci si ce-i mai important este ca raman tari garantat!:))

Eu amestec gogosarii cu conopida, varza rosie, boabe de struguri si morcovi, insa daca acestea nu sunt pe gustul dumneavoastra, puteti pune doar gogosarii, telina, hreanul, boabele de mustar si piper.

Spalam toate legumele,le curatam de coaja si seminte, le taiem, apoi le asezam in borcanele bine spalate si uscate. Adaugam cateva foi de dafin,boabe de mustar si piper.

Amestecam bine intr-o cratita otetul, apa, sarea, plicurile de pikant fix si zaharul, apoi punem la foc si lasam sa dea in cateva clocote. Aceasta compozitie o turnam fierbinte (punem cate un polonic,incet pentru a nu se sparge borcanele) peste legumele din borcane si sigilam imediat cu capace.

Este de preferat sa fie pastrate la loc ferit de caldura foarte mare si

lumina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise