autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Gogosari feliati in otet

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
10 kg gogosari, , 1/4 kg zahar, , 1 l otet, , 2 pachete conservant, , radacini hrean,, frunze telina.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

86 voturi

Mod de preparare

Se spala si se feliaza gogosarii. Se pune toata cantitatea de gogosari intr-un vas mai mare.



Se adauga zaharul si otetul. Se lasa 24h pana se creaza un suc propriu ce acopera toata cantitatea de gogosari (pentru o buna omogenizare se mai amesteca odata la 5-6h). Se pune gogosarul in borcan(e).



Se poate adauga hreanul si verdeata. In sucul ramas se adauga pachetele de conservant. Se toarna sucul cu conservant peste gogosari.



Se poate consuma imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari feliati in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Dumitru Dumitru , 03 octombrie 2014

    asta o facem si noi

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Gogosari pt iarna.

  • dora stan , 31 octombrie 2009

    reteta mea de gogosari este urmatoarea:6 kg de gogosari,1 l otet,6 linguri de sare,800 gr zahar,piper boabe,mustar boabe,foi dafin si hrean.se fierbe otetul cu sarea si cu zaharul pana se topesc,se adauga piperul,mustarul boabe si foile de dafin si se toarna peste gogosarii spalati in prealabil si taiati in jumatati sau sferturi,dupa preferinta.se acopera vasul si se lasa pana a doua zi cand se pun in borcane.peste noapte isi lasa zeama suficienta intregii cantitati.ies extraordinar de gustosi si tin pana in primavara.

    • nicoleta , 02 octombrie 2009

      este super reteta.. eu ii pregtaesc de mult asa

    • violeta , 23 septembrie 2009

      Eu adaug putina samanta de mustar,morcov 2-3 taiati rondele,o jumate cana ulei,foi dafin si piper boabe,mai pun si o bucata strajnica de conopida rupta buchetele.

    • tomi , 19 septembrie 2009

      Am o intrebare: 1 litru de otet si zaharul lasa atita suc incit ajunge pentru 10 kg de gogosari?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      De ce sa folosesti conservant? Mai bine sterilizeaza. Dar daca torni otetul firbinte si invelesti bonanele, sigur nu se intampa nimic.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

86 voturi

Ingrediente

  • 10 kg gogosari
  • 1/4 kg zahar
  • 1 l otet
  • 2 pachete conservant
  • radacini hrean,
  • frunze telina.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gogosari pt iarna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni cu banane