autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Conserve si muraturi

Gogosari in bulion

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2010

Ingrediente
2.5 kg.gogosari, 250 ml ulei, 250 ml otet, 250 gr.zahar(miere), 400 ml.sos de rosii, sare dupa gust, boabe de piper, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Reteta o am de la televizor, pe cand stateam cu bebele in burtica(nu aveam voie sa fac efort de nici un fel), uitandu-ma la emisiunile lui Mircea si Teo. Si chemau ei la emisiune pe "Georg" care facea uneori niste retete numai bune de savurat.

Deci se pun la fiert ingredientele, in afara de gogosari; cand incep a fierbe se adauga gogosarii taiati in 6 sau 8, depinde de cat sunt de mari. Se lasa 7-10 minute la fiert, amestecand prin ei. Se dau apoi deoparte, sa se racoreasca. Se aseaza in borcane( mie mi s-au asezat perfect in 4 borcane de 800 gr. cu capac cu filet) fara a fi ingramaditi. Borcanele sa fie bine spalate si sterilizate in cuptor. Se toarna sosul de bulion printre feliile de gogosari si se fierb in bain Marie. De cand incepe sa fiarba se lasa 15 minute. Se lasa acolo in apa pana se racesc. Sunt excelenti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in bulion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari in sos de mustar si bulion

Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria

85 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Gogosari in sos de bulion si mustar:)

Gogosari in sos de bulion si mustar:)

-Se spala gogosarii,se curata de cotoare si seminte,se taie in felii si se pun pe chiuveta la scurs.

38 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

    Am mancat gogosari din acestia, dar nu aveam o reteta. Multumesc. Chiar azi o sa-i fac . Am de toate.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 2.5 kg.gogosari
  • 250 ml ulei
  • 250 ml otet
  • 250 gr.zahar(miere)
  • 400 ml.sos de rosii
  • sare dupa gust
  • boabe de piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

33 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Am mancat gogosari din acestia, dar nu aveam o reteta. Multumesc. Chiar azi o sa-i fac . Am de toate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Pasta de gogosari