autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Gogosari in otet

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru fiecare kg de otet de 9 grade: 1 ½ pahar apa, 1 lingura cu virf sare, 2 linguri zahar, 1 lingura miere de albine, citeva foi dafin, citeva boabe ienibahar gogosari, tarhon

Dificultate: Medie Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Se aleg gogosari frumosi, se spala, se sterg bine cu un servet curat, se taie codita si cu o andrea se inteapa in jurul cotorului de 4-5 ori. Se asaza in borcane mari de sticla, bine spalate. Otetul cu apa, sarea, zaharul si mierea de albine(daca lipseste mierea, se mai adauga jumatate lingura de zahar), se pune la fiert, se adauga foile de dafin si boabele de ienibahar si se lasa sa dea citeva clocote. Se toarna fierbinte peste gogosarii asezati in borcane. Se toarna treptat, cu polonicul ca sa nu plesneasca borcanul care trebuie infasurat intr-un servet inmuiat in apa. Se pune peste gogosari o mina de tarhon spalat, se acopera gura borcanului cu o farfurioara si se lasa pina a doua zi. Otetul, intrind in gogosari, va avea un nivel mai scazut in borcan. Se mai adauga otet(preparat ca mai sus) ca sa se umple borcanul. Se lasa 2-3 ore si daca in acest timp nivelul otetului scade se umple din nou borcanul. La gura borcanului se asaza doua scindurele in cruce, se leaga cu hirtie celofan pusa in doua. Se pastreaza la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala gogosarii si se taie bucati mari, indepartandu-se semintele. Puneti la clocotit apa, otetul,

43 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet (la rece)

Gogosari in otet (la rece)

Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte ,ii taiem in jumatati sau

20 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru fiecare kg de otet de 9 grade: 1 ½ pahar apa
  • 1 lingura cu virf sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere de albine
  • citeva foi dafin
  • citeva boabe ienibahar gogosari
  • tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Legume si zarzavaturi cu sare pentru ciorbe