Se aleg gogosari frumosi, se spala, se sterg bine cu un servet curat, se taie codita si cu o andrea se inteapa in jurul cotorului de 4-5 ori. Se asaza in borcane mari de sticla, bine spalate. Otetul cu apa, sarea, zaharul si mierea de albine(daca lipseste mierea, se mai adauga jumatate lingura de zahar), se pune la fiert, se adauga foile de dafin si boabele de ienibahar si se lasa sa dea citeva clocote. Se toarna fierbinte peste gogosarii asezati in borcane. Se toarna treptat, cu polonicul ca sa nu plesneasca borcanul care trebuie infasurat intr-un servet inmuiat in apa. Se pune peste gogosari o mina de tarhon spalat, se acopera gura borcanului cu o farfurioara si se lasa pina a doua zi. Otetul, intrind in gogosari, va avea un nivel mai scazut in borcan. Se mai adauga otet(preparat ca mai sus) ca sa se umple borcanul. Se lasa 2-3 ore si daca in acest timp nivelul otetului scade se umple din nou borcanul. La gura borcanului se asaza doua scindurele in cruce, se leaga cu hirtie celofan pusa in doua. Se pastreaza la loc racoros.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii