autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari in otet

Autor: Mogosanu Georgeta (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mogosanu Georgeta (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 ianuarie 2008

Ingrediente
6 kg gogosari, 1 kg zahar, 1si 1/2 kg otet, 6 linguri sare mare, pipe, foaie dafin

Dificultate: Redusa Timp: 24h

13 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se taie in 4 sau in 6 in functie de cat sunt ei de mari. De obicei in 4.
se aseaza intr-un lighean de marime potrivita. Se face un amestec din otet, zahar, sare, foaie de dafin si piper care se toarna peste gososari.
Se lasa de pe o zi pe alta si se mai amesteca din cand in cand.
A doua zi se pun gogosarii in borcane si se completeaza cu zeama ramasa.
Nu se capseaza imediat.
Mai trebuie completata zeama (cu timpul gogosarii mai absorb din zeama si sa nu ramana fara zeama deasupra) atat cat mai este nevoie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii

10 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet (la rece)

Gogosari in otet (la rece)

Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte ,ii taiem in jumatati sau

20 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

24h

13 voturi

Ingrediente

  • 6 kg gogosari
  • 1 kg zahar
  • 1si 1/2 kg otet
  • 6 linguri sare mare
  • pipe
  • foaie dafin

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume