autor:

» » Conserve si muraturi

gogosari in otet.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean, 20 boabe de piper, 7-8 kg gogosari.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se pun in otet, (se adauga la 1 l de otet 2 l de apa) si, ca sa se reduca din taria otetului, se adauga la cei 3 l de lichid 1/2 kg zahar. Se mai adauga 10 g sare pentru fiecare litru de lichid, iar pentru tot lichidul 1-2 foi de dafin si o frunza de telina si circa 300-400 g hrean si 20 boabe de piper sau 1/2 lingurita cu piper macinat la 7-8 kg gogosari. Se spala gogosarii si se scurg. Cind se conserva intregi, i se face fiecarui gogosar cite o taietura de 3-4 cm chiar la mijloc, pe partea opusa .
Daca ti-a placut reteta noastra "gogosari in otet." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Gogosarii se spala , se curata de seminte si se taie in bucati potrivite . Se pune la fiert apa impreuna

5 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi

  • 1 comentariu

  • ana maria lengher (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

    Si eu fac gogosari, dar folosesc alta retea si imi iasa destul de bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 l otet
  • 1/2 kg zahar
  • sare
  • foi de dafin
  • 300-400 g hrean
  • 20 boabe de piper
  • 7-8 kg gogosari.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

ana maria lengher (Chef de cuisine)

Si eu fac gogosari, dar folosesc alta retea si imi iasa destul de bine.

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate , in saramura